FILMEZZUNK.HU
11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

8086

9. A filmben többször feltűnik Maximus segítője, Cicero. A színész, Tommy Flanagan arcán egy jókora sebhely látható, ami valódi! Tommy arcának mindkét felét méretes sebhely “díszíti”, ahogy a rajongói nevezik: a “glasgow-i mosoly”. Flanagan eredetileg festőként és DJ-ként dolgozott,de egy éjszakai szóváltást követően megtámadták,leszúrták.és felvágták az arcát.A sérüléseibe majdnem belehalt,és végül jóbarátja Robert Carlyle tanácsára kezdett tulajdonképpen terápiás céllal színészkedni.Azóta pedig olyan nagyszerű filmek mellékszerepeiben láthattuk,mint A rettentehetetlen,a Gladiátor,az ÁL/Arc,a Sin City vagy a Son of anarchy sorozat.

11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

10. A rendezőnek, Ridley Scottnak hirtelen kellett drasztikusan megváltoztatnia a film koncepcióját, amikor a forgatás közben az egyik fontos szereplőt, Proximót alakító Oliver Reed váratlanul elhunyt. A film biztosítása lehetővé tette volna, hogy egy másik színésszel nulláról újraforgassák Reed jeleneteit, de Ridley Scott egyrészt nem akarta kivágni a művészt a filmből, másrészt nem akarta a többi stábtagot fárasztani egy újraforgatással, mivel ők az addigi szigorú munkabeosztás miatt meglehetősen le voltak strapálva. Ezért újraírták a forgatókönyvet, azokban a képsorokban pedig, amelyek nem Reed karakterére voltak kihegyezve, dublőrrel és CGI segítségével olaadották meg a helyzetet.

11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

11. A film elején látható ikonikus képsor, amelyben Maximus végigsimítja a termést egy búzamezőn, eredetileg a Gladiátor végén lett volna, csak Pietro Scalia vágó megváltoztatta a sorrendet. Ám a vásznon látható kéz valójában nem Russell Crowe-é volt, hanem a dublőréé, Stuart Clarké.

11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

Szerző: MéziMcFly

Emlékszel még az Esmeralda szívtiprójára? Az 58 éves színész még most is elképesztően sármos

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · ·