FILMEZZUNK.HU
Dylan és Cole Sprouse, a Disney testvérek inkább szakítottak a hírnévvel, hogy felfedezzék saját útjukat

Emlékszel még Dylan és Cole Sprouse-ra, a Disney ikrekre? A híres testvérpár így néz ki napjainkban

3195

Emlékszel még Dylan és Cole Sprouse-ra, a Disney ikrekre? A híres testvérpár így néz ki napjainkban

A 2000-es években a srácok epizódjai voltak a legmenőbb néznivalók a tévében, és elképesztő sikereket értek el abban a korban, amikor a legtöbb gyerek normális életet élt. A Sprouse ikrekről beszélünk, akikre a Zack és Cody élete című sorozatból emlékezhetünk. Sztárként és tinédzser milliomosként eltöltött évek után a srácok úgy döntöttek, hogy eltűnnek, és legalább egy ideig idegenként élnek egy nagyvárosban, ahol nem ismerik fel őket.

Csak normális átlagos életet akartak élni. A Sprouse ikrek Olaszországban, pontosabban a toszkánai Arezzo egyik kórházában születtek. Szüleik angolt tanítottak egy helyi iskolában, de amikor a kicsik 4 hónaposak lettek, visszatértek a kaliforniai Long Beach-be, a szülőhelyükre. Nagyanyjuk, Jonine Stand Wright drámatanár és színésznő látta, hogy a testvérek sikeresek lehetnek a színészet világában.

Tudta, hogy a helyi munkajogi törvények csak meghatározott mennyiségű felvételt engedélyeztek a gyerekeknek naponta, ezért a produkciók mindig ikreket kerestek, akik ugyanazt a szerepet játszhatják, és hatékonyabbá tehetik a forgatást. 6 hónapos korukban jelentek meg először egy pelenkareklámban.

8 éves koruktól ’93-tól ’98-ig néhány évig ugyanazt a karaktert játszották a  Grace Under Fire-ben. Egy évvel később jött az első nagy filmjük, az Apafej , amelyben Adam Sandler mellett szerepeltek. Utána viszont már nem hívták őket szerepekre. Cole csak 2001-ben kezdett szerepelni a Jóbarátok epizódjaiban Ross fiaként, Benként.

Sprouse-ikrek: Cole és Dylan

Néhány fellépés után átütő siker érkezett az életükbe a Zack és Cody élete című sorozattal, ami egy Disney-szitcom volt. A széria 2005-ben mutatkozott be, mindkét testvérrel a főszerepben. A közönség és a siker tekintetében azt mondhatnánk, hogy ebben az évtizedben ez a produkció és ennek folytatása, a Zack és Cody a fedélzeten volt az, ami igazán beindította a fiúk karrierjét. Ezzel párhuzamosan a testvérek ruhamárkát és más termékeket dobtak piacra. Többek közül például a Nintendo kampányának arcai is voltak.

Népszerűségük akkora volt, hogy 2007-ben ők lettek a bolygó leggazdagabb élő gyermekei, 2010-ben pedig a Disney legjobban fizetett színészei. Akkoriban epizódonként körülbelül 40 ezer USD-t kerestek. Érdekes módon az ikrek ahelyett, hogy tovább kamatoztatták volna sikereiket, 2011-ben úgy döntöttek, hogy miután egy évet halasztottak, egyetemre mentek. Dylan egyszer azt mondta:

„Azt tudtam biztosan, hogy nem akarok színészetet tanulni. Már megtettük, és nem gondoltuk, hogy több filmre lenne szükségünk.”

Mindketten a New York-i Egyetemen tanultak, de más karriert választottak: Dylan videojáték-tervezést, Cole régészetet tanult. Néhány évre így eltávolodtak a reflektorfénytől, beleolvadtak a főiskolai életbe és sok helyeken dolgoztak a városban. 2015-ben mindketten megszerezték a diplomát.

Cole még néhány szórakoztató fotót is megosztott a pillanatról a Twitter-oldalán.

„Dylan és én meghoztuk azt a tudatos döntést, hogy egy kicsit elhatároljuk magunkat az iparágtól”

– mondta Cole egy interjúban néhány évvel a diploma megszerzése után. Továbbá hangsúlyozta, hogy a világ nem tartja jó ötletnek döntésüket.

„Sikeres lépésnek tartottuk. De mivel nem a színészetről vagy a szórakoztatásról volt szó, amit nagyon gyakran csúcsszakmának tartanak, ahol nem tudsz mást csinálni, mint színészkedni, énekelni vagy bármi hasonlót, ezt sokan negatívumnak tekintették.”

„Igazság szerint ki akartunk lépni az iparágból, és el akartunk távolodni az egésztől.”

– fejezte be Cole. Bátyja időközben hasonló érveket hozott fel döntésük kapcsán:

„Van ez a zord felismerés, hogy valójában nincs igazán menekülés ezen iparág elől.”

– mondta Dylan.

„Ha színész vagy színésznő akarsz lenni a középiskola vagy főiskola után, csak tudd, mire vállalkozol. Mert ez egy munka.”

Az interjúban mindketten megerősítették, hogy soha nem állt távol tőlük a színészethez való visszatérés gondolata.

„Mindig is azt vártuk, hogy visszatérjünk, de kétségbeesetten szerettünk volna egy alternatív perspektívát erre.”

– hangoztatta Cole akkoriban, amikor éppen visszatértek a meghallgatásokra és hasonlókra, bár nem hagyták figyelmen kívül sajátos érdeklődési körüket sem.

Cole-nak nem telt bele sok idő, hogy visszatérjen a filmezéshez. 2017 óta tagja a Riverdale szereplőgárdájának, egy tinisorozatnak, amely hamarosan bemutatja a hetedik évadát. Ma már inkább “rosszfiúnak” tűnik, mind szerepében, mind azon kívül, fotóin és egyéb publikációiban egyaránt. Dylan dolgozott a divatiparban, de kisebb projektekben is.

“Cole pillanatnyilag nagyon boldog, míg én jobban örülök, ha alacsony költségvetésű filmeket csinálok.”

– kommentálta a színész és videojáték-tervező.

Ma, 31 évesen mindketten azt csinálják, amit szeretnek. Szerelmesek és stabil kapcsolatuk van. Mindketten sokkal szélesebb perspektívával élnek. Cole a színészet mellett profi fotós lett. Még egy több mint 5 millió követővel rendelkező másodlagos fiókja is van, ahol képeket készít emberekről. Amellett, hogy kis szerepeket játszik, videojátékokat játszik és tervez, Dylan vállalkozó is. Ő a tulajdonosa az All-Wise Meadery cégnek, amely különböző típusú italokat gyárt.

//Cornelius//

A 10 legjobb Eddie Murphy film, amit mindenképpen látnod kell

(Via Brightside)


Article Tags: · · · ·