FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Daniel Day-Lewis-tól, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb film Daniel Day-Lewis-tól, amit vétek lenne kihagyni

22289

6. Jack és Rose balladája (The Ballad of Jack and Rose, 2005)

1986-ot írunk. Jack és 16 éves lánya, Rose egy az Amerikai Egyesült Államok keleti partjainál lévő szigeten élnek egy valaha szép napokat látott volt hippi kolónia területén. Idilli életük azonban teljesen felborul miután Jackről kiderül, hogy halálos beteg. Aggódni kezd, hogy mihez kezd majd Rose, ha teljesen magára marad. Megoldásként odaköltözteti a házba az addig gondosan titkolt szeretőjét és annak két fiát. Rose védett kis világa darabjaira esik szét. Eddig apja minden figyelme az övé volt, amin most osztoznia kell. A kamaszkor megfogalmazhatatlan érzései dúlnak benne, és a féltékenység bosszúra sarkallja.

Jack és Rose balladája (The Ballad of Jack and Rose, 2005)

5. A bal lábam (My Left Foot, 1989)

Christy Brownt (Daniel Day-Lewis) még saját szülei is gyógyíthatatlannak, mozgássérültnek és gyengeelméjűnek tartják. Egy szép napon azonban a családnak rá kell döbbenie, hogy Christy nemcsak ért, érez, de gondolkodik és iszonyú elszántsággal küzd szerettei elismeréséért. Segítségükkel emberfeletti harcot vív azért, hogy teljes értékű embernek tarthassák.

A bal lábam (My Left Foot, 1989)

Tudtad, hogy…?

A DVD-n látható “Így készült…” extra szerint Daniel Day-Lewisnak két bordája is eltört a kerekesszékben lévő állandó görnyedése miatt. A színész határozottan visszautasította, hogy kijöjjön a szerepből a szünetekben, így az étkezdében is másoknak kellett őt etetni. Alakításáért Oscar-díjjal tüntették ki Lewis-t.

4. New York bandái (Gangs of New York, 2002)

New York, az 1860-as évek. A város déli részén, az egyik legszegényebb környékén az úgynevezett Öt Pontnál rivális bandák vívják véget nem érő háborúikat a hatalomért. Itt kezdődik a fiatal ír-amerikai, Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio) története, aki miután visszatér New Yorkba, beáll az egyik legrettegettebb bandavezér, az írek elleni gyűlöletéről ismert Hentes Bill bandájába. A bűnöző nem sejti, hogy Amsterdam egykori vetélytársának fia, akit tizenöt évvel korábban ölt meg Amsterdam szeme láttára, és akinek halálát azóta is minden évben megünnepli. A fiú csak az alkalmas pillanatra vár, hogy bosszút állhasson.

New York bandái (2002) - Daniel Day-Lewis

Tudtad, hogy…?

Az ír bevándorlókkal szembeni gyűlöletéről ismert karaktert, Hentes Billt alakító Daniel Day-Lewis ír állampolgár. Hentes Bill a filmben fanatikusan gyűlölte Abraham Lincolnt. Ironikus módon azonban a bűnözőt játszó Day-Lewis 10 évvel később eljátszotta Lincoln elnök szerepét (Lincoln-2012). Ebben a filmben működött először együtt Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio. A két alkotó már több mint tízenöt éve dolgozik együtt nagy sikerrel.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·