FILMEZZUNK.HU
Brittany Murphy apja sosem tudhatta meg az igazságot lányáról, az édesanyja pedig hat éve nyomtalanul eltűnt

Brittany Murphy apja sosem tudhatta meg az igazságot lányáról, az édesanyja pedig évek óta nyomtalanul eltűnt

5143

Brittany Murphy apja sosem tudhatta meg az igazságot lányáról, az édesanyja pedig évek óta nyomtalanul eltűnt

Több mint 13 év telt el Brittany Murphy halála óta, de még most sem derült ki a teljes igazság a történtekről. A színésznő mindössze 32 éves volt a halálakor. Brittany Murphy olyan filmekben szerzett hírnevet, mint a Spinédzserek (Clueless), az Észvesztő (Girl, Interrupted) és a Szépségtépő verseny (Drop Dead Gorgeous). 2007 májusában, két évvel a halála előtt Brittany feleségül ment Simon Monjack brit forgatókönyvíróhoz, és a pár Brittany édesanyjával, Sharonnal élt együtt.

Brittany Murphy apja sosem tudhatta meg az igazságot lányáról, az édesanyja pedig hat éve nyomtalanul eltűnt

Egy évvel Brittany halála után Simon is meghalt súlyos szívproblémái miatt. A 2000-es évek elején Brittany rengeteget fogyott, ami aggodalomra adott okot. A sajtó azt írta, hogy kokainfüggő volt, de a színésznő tagadta, mondván soha nem próbálta a kokaint. 2009. december 20-án reggel 8 órakor segélyhívás érkezett a színésznő otthonából: Brittany összeesett a fürdőszobában. Megpróbálták újraéleszteni, majd a Cedars-Sinai Medical Centerbe szállították, ahol 10 óra körül meghalt, miután megállt a szíve. Korai halála valósággal sokkolta Hollywoodot, hiszen Brittany mindössze 32 éves volt.

A kórház első nyilatkozata szerint a halál természetes okok miatt következett be. Később, a boncolás után pontosabb információkat is közöltek: a halál fő oka tüdőgyulladás volt, másodlagos okokként pedig vérszegénységet és gyógyszermérgezést állapítottak meg, azok miatt a gyógyszerek miatt, amiket a színésznő a légúti megbetegedés kezelésére meglehetősen kaotikusan szedett. Úgy találták azonban, hogy minden gyógyszer teljesen legális volt, és a halálesetet balesetnek tekintették.

Brittany Murphy apja sosem tudhatta meg az igazságot lányáról, az édesanyja pedig hat éve nyomtalanul eltűnt

Simon Monjackkel

A színésznő édesapja számára azonban számos kérdés megválaszolatlan maradt. Sharon és Angelo Bertolotti már régen elváltak, még 1979-ben, amikor Brittany csak kétéves volt, így csak Sharon élt abban a házban, ahol a lányuk meghalt. Angelo Bertolotti 2019-ben, 92 éves korában halt meg, anélkül, hogy megtudhatta volna a teljes igazságot a lánya haláláról. Bertolotti a halálos ágyán a következőket mondta a színésznő haláláról:

„Nem tudom, mi történt. Szeretném tudni. Mindig a lányomra gondolok. De elvesztettem a reményt.”

Angelo és még néhány rokon átfogó nyomozást szerettek volna Brittany Murphy halálának ügyében, de ehhez Sharonra is szükségük volt, aki együtt lakott a lányával, és ott volt, amikor rosszul lett. De Sharonról öt éve senki nem hallott – nyomtalanul eltűnt, és úgy gondolják, hogy meghalt. Ettől pedig az egész történet kezd úgy festeni, mint egy thriller forgatókönyve.

Brittany Murphy apja sosem tudhatta meg az igazságot lányáról, az édesanyja pedig hat éve nyomtalanul eltűnt

Anyukájával

Brittany, Simon és Sharon mind ugyanabban a házban laktak. Brittany tisztázatlan körülmények között halt meg 2009-ben, Simon egy évvel később szintén meghalt, majd Sharon nyomtalanul eltűnt. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi történhetett abban a házban?

„Évek óta nem láttam Sharont. Elment, nem tudjuk, hova, senki sem tud róla semmit.”

– mondta Brittany édesapja 2013-ban. Bertolotti kifizetett egy külön vizsgálatot, amihez a lányától vett haj- és vérmintákat elemeztek, és a toxikológiai jelentés feltárta a nehézfémek jelenlétét a szervezetében. Így felmerült, hogy a színésznőt megmérgezhették, annál is inkább, mivel minden erre utaló tünete megvolt: fejfájás, szédülés, hasi görcsök, köhögés, izzadás, beleértve a tüdőgyulladást is. Sharon cáfolta Brittany apjának elméletét.

„Angelo most meg akarja mutatni, hogy mindent megtesz a lányáért, miután egész életében nem volt mellette.”

– mondta a színésznő édesanyja. Sharont többen is vádolták azzal, hogy ő ölte meg a lányát, és azok szerint, akik hisznek ebben az elméletben, ez tökéletesen megmagyarázza az eltűnését is. 2020-ban megjelent egy másik dokumentumfilm, amely felvetette, hogy Sharon, és Brittany férje, Simon, együtt tervelhették ki a gyilkosságot, de később Sharon mindent elkövetett, hogy eltüntesse a nyomokat – és Simon halála is egy ilyen kétségbeesett lépés eredménye lehetett. A történet mindenesetre meglehetősen zavaros, és Brittany halála továbbra is megoldatlan rejtély marad.

Friss fotóin alig ismertük fel Mary-Kate Olsent – Túl sokat plasztikáztatott

(Via Twice.hu)


Article Tags: · · ·