FILMEZZUNK.HU
A legjobb Oscar-díjas filmek

TOP14: Oscar-díjas filmek, avagy a legjobbak közül is a legjobbak

73062

6. A keresztapa /The Godfather, 1972/

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándorló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a rokoni szálakból szőtt maffiagépezet piszkos ügyleteit. Csak egy dologgal kapcsolatban marad tartózkodó: nem akar beszállni a drogbizniszbe. Az alvilág viszont nem csak a Corleone-családból áll: az ellentétes érdekek azonban nem csak Don Vitóra, hanem a család összes tagjára halálos veszélyt jelentenek. Vajon át tudja venni a családfő helyét fiatal és tapasztalatlan fia, Michael?

Keresztapa (The Godfather, 1972)

5. Elfújta a szél /Gone with the Wind, 1939/

Az amerikai polgárháború idején egy georgiai ültetvényes lánya, Scarlett O’Hara beleszeret a szomszéd birtokos fiába, Ashley azonban unokatestvérét választja helyette. Scarlett sorsát élet és halál, frigy és pusztulás kíséri, de egy ismeretlen férfi, Rhett Butler feltűnése mindent megváltoztathat.

Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

4. Gettómilliomos /Slumdog Millionaire, 2008/

Indiában is nagy népszerűségnek örvend a Legyen Ön is milliomos!, ám a lehetőség ott sem jár mindenkinek. Főleg, ha egy egyszerű utcagyerekről, Jamal Malikról beszélünk, aki a közönség és a műsorvezető döbbenetére magabiztosan válaszolja meg az egyre nehezedő kérdéseket. Hogy honnan tudja a helyes megoldásokat, arra a kérdések mögött kibontakozó élettörténete adja meg a választ, de a csodás véletlenekben nem mindenki hisz fenntartások nélkül.

Gettómilliomos /Slumdog Millionaire, 2008/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·