FILMEZZUNK.HU
A legjobb Oscar-díjas filmek

TOP14: Oscar-díjas filmek, avagy a legjobbak közül is a legjobbak

73063

3. Titanic /Titanic, 1997/

A XX. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben

2. Schindler listája /Schindler’s List, 1993/

Oskar Schindler (Liam Neeson) a második világháború során a németek által megszállt Lengyelországba kerül, ahol jó kapcsolatai és ügyeskedése révén megszerez egy gyárat. Zsidó származású könyvelője tanácsára kezd el zsidókat alkalmazni az üzemben, amely kiváló üzleti húzásnak tűnik, ám egy sokkal fontosabb oka is van: az alkalmazásába álló családokat így meg tudja menteni a deportálástól és a biztos haláltól. Az igaz történeten alapuló film egy megható történet arról, hogy egy ember is meg tudja változtatni a történelem menetét, ha képes az önfeláldozásra.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

1. Forrest Gump /Forrest Gump, 1994/

“Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

Forrest Gump (1994)

Daniel Craig-et hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy meleg karaktert alakíthatott a Tőrbe ejtve szériában

Neked melyik a kedvenc Oscar-díjas filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

(Történetek forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·