FILMEZZUNK.HU
A filmtörténet 10 legjobb táncos filmje

A filmtörténet 10 legjobb táncos filmje

60400

3. Vezet a ritmus (2006)

Pierre Dulaine (Antonio Banderas) díjnyertes táncoktató. A férfit New York egyik legkeményebb iskolájának igazgatónője szerződteti, hogy gatyába rázza az iskola legnagyobb bajkeverőit. A srácokat persze mi sem érdekli kevésbé, mint Pierre és a klasszikus tánclépések. Amikor azonban a temperamentumos oktató őszinte érdeklődéssel fordul a fiatalokhoz, és hip-hop elemekkel fűszerezi a standard táncokat, a gyerekekben feltámad a lelkesedés. A közösen kifejlesztett táncstílusukkal a nemzeti bajnokságig jutnak, miközben nem csak tanárukkal barátkoznak meg, hanem önmagukkal is.

2. Ének az esőben (1952)

A cselekmény abban az időben játszódik, amikor Hollywoodban áttérnek a hangosfilmre: Don (Gene Kelly), aki a némafilmekben többnyire az epekedő hősszerelmest játszotta, a hangosfilm révén esélyt kap arra, hogy mint táncos és énekes lépjen fel. Cosmo (Donald O’Connor) barátjával utolsó filmjét, amelyet a közönség kinevetett musicallé írja át. Gondot okoz a női főszereplő, Lina (Jean Hagen), akinek az énekhangja használhatatlan. Kathy (Debbie Reynolds) ugrik be, és szinkronizálja Lina énekét. Don beleszeret Kathybe, és gondoskodik róla, hogy a közönség a bemutatón értesüljön teljesítményéről.

1. Step up (2006)

Tyler Gage (Channing Tatum) nehéz sorsú fiatal, aki nevelőszülőknél él. Egyetlen szenvedélye a tánc, de általában haverjaival keveredik bele mindenféle balhékba. Egy nap épp emiatt köt ki a bíróságon, ahol közmunkára ítélik. Büntetését egy művészeti iskolában tölti le, ahol Nora (Jenna Dewan-Tatum) profi táncosnak tanul. Mikor a lány partnere lesérül, Tyler lehetőséget kap, hogy megcsillogtassa tánctudását.

Step up (2006)

Jenna Dewan-Tatum és Channing Tatum olyan jól egymásra hangolódtak a filmben, hogy nem sokkal később összeházasodtak.

Szerinted is a Step up minden idők legjobb táncos filmje? Ha nem értesz vele egyet, várjuk kommentben a te kedvencedet!

George Clooney-nál szóba sem jöhetett a gyerek – Most kiderült, hogy mi változtatott a véleményén

(A filmtörténet 10 legjobb táncos filmje címlapkép forrása)
(A filmtörténet 10 legjobb táncos filmje történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·