FILMEZZUNK.HU
A kedvenc filmjeink Emma Thompson-tól, amiket kár lenne kihagyni

A kedvenc filmjeink Emma Thompson-tól, amiket kár lenne kihagyni

6448

Emma Thompson legjobb filmjei

A kétszeres Oscar és kétszeres Golden Globe-díjas színésznő, Emma Thompson filmjeivel, karaktereivel gyorsan belopta magát a rajongók szívébe. A Big Ben hazájában Londonban, Paddington-ban született színésznő Greg Wise-el, férjével két gyermeket nevelnek. Egyikük 1999-ben született, míg másikukat adoptálták. Cambridge-ben tanult, majd különféle kabarékkal vált közkedveltté. Lássuk csak, mely filmekben alkotott maradandót az elmúlt évtizedekben.

Nanny McPhee és a nagy bumm (2010) – A csúf dada

Kedves történet egy félárva családról, akiknek segítségére siet egy csúnya dadus. A gyerekek az elején még engedetlenek és önzőek. A dada mindaddig visszataszítóan néz ki, míg a gyerekek rosszak, azonban ahogy javulnak egyre kedvesebb ábrázatúvá válik szemükben vigyázójuk.

Emma Thompson színészi palettája

Kedves történet egy félárva családról, akiknek segítségére siet a csúnya dadus, Nanny McPhee

Értelem és érzelem (1995) – A majdnem vénlány

Ennek a filmnek ő volt a forgatókönyvírója, amiért meg is kapta az Oscar-díjat, illetve a Golden Globe-díjat is. A történet, az örök klasszikus Jane Austin regény filmes változata. A visszafogott és bolondos hős szerelmes testvérpár szerelemre lel majd nagy viszontagságok árán a hű lovagjaik karjaiba jutnak.

Emma Thompson színészi palettája

Elinor Dashwood és Marianne Dashwood, azaz Emma és Kate Winslet az Oscar-díjat nyert alkotásban

Merida, a bátor (2012) – A féltő anya

Mesefilmbeli karaktere teljesen visszatükrözi valódi jellemét. Kedves, féltő és segítőkész anya szinkronhangja, aki gyermekéért küzd akkor is, ha azt a kislány nem szeretné. Óriási bonyodalmakon és skót különlegességeken keresztül megy végig a történet. Végül anya és lánya újra egymásra talál.

Emma Thompson

Emma adja a hangját Elinorhoz, a Merida, a bátorban

Szellem a házban (1992) – Az emancipált nő tisztes példája

A családi viszályok és problémák filmje. Margaret Schlegel megformálásáért, Emma Thompson kiérdemelte a legjobb színésznőnek járó arany szobrocskát mind az Oscar, mind a Golden Globe-díjátadón. A famíliák háborúja a Wilcox-ok és Schegel-ek között zajlik. Anthony Hopkinssal a főszerepben Emma elnyeri első díjait, megalapozva a filmes karrierjét.

Emma Thompson színészi palettája

Anthony Hopkins szintén zseniális színészi játék nagyban hozzá segítette Emma-t élete első Oscarjához

Mr. Banks megmentése (2013) – A makacs írónő

A Walt Disney életét megörökítő játékfilmbeli szerepéért Emma Thompson, Golden Globe jelölést kapott. Írónőt alakít, aki Mary Poppins című művét próbálja eladni és gardírozni a megvalósítást. Semmilyen változtatást nem tűr, makacsan ragaszkodik az eredeti változathoz.

Emma Thompson színészi palettája

Tom Hanks alakítja Walt Disney-t, aki lehet filmet csinál a makacs írónő, Emma könyvéből.

Netalántán kihagytuk a te kedvenc filmedet, ahol Emma Thompson felejthetetlent alakított? Várjuk kommentben a tippeket, kíváncsiak vagyunk rá mi is!

“Legyetek kitartóak és Jézus Krisztus meg fog benneteket segíteni” – Anthony Hopkins

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags: · · · · · ·