FILMEZZUNK.HU

Jack Nicholson 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

21025

Jack Nicholson legjobb filmjei

Jack Nicholson a napokban ünnepli 86. születésnapját! Ebből az alkalomból gyűjtöttünk össze hét Jack Nicholson filmet, amit mindenképpen látnod kell! John Joseph “Jack” Nicholson 1937. április 22-én látta meg a napvilágot New York városában. Anyai nagyszülei nevelték fel, és a színész közel negyven évig abban a tudatban élt, hogy ők a szülei, vér szerinti anyját pedig nővérének hitte. Munkát ajánlottak neki animációs rajzolóként is, ő viszont színészi ambícióira hivatkozva elutasította azt. Csatlakozott a Players Ring Theatre színi társulathoz, és megkapta első tévés szerepeit. Filmes karrierjére visszatekintve nagyszerűen döntött, hogy ezt a pályát választotta. Összesen félszáz produkcióban szerepelt eddig, lássuk most az általunk hét legjobban kedvelt filmjét!

7. A tégla (2006)

Az ír maffia fiatal tagja Colin Sullivan (Matt Damon) felvételt nyer a rendőrtiszti akadémiára, ahol az a feladata, hogy minél magasabb posztot szerezzen magának és jelentsen igazi megbízójának Frank Castellonak (Jack Nicholson). Eközben Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) szintén a rendőrtiszti főiskola elvégzése után beépül a maffiába és azt a megbízatást kapja, hogy kerüljön minél közelebb Frank Castellohoz. Mindketten új barátokra lelnek, új szövetségekre találnak munkájuk közben. Egy idő után mindketten rájönnek, hogy egy hozzájuk hasonló tégla van a másik oldalon és aki először leplezi le a másikat, annak talán több esélye lesz az életben maradásra! A maffiavezért alakító Jack Nicholson rendkívül jól játszik a filmben, amely teljesítményéért Globe-jelölést kapott!

A tégla 2006

Leonardo DiCaprio és Jack is fantasztikusat alakít 2006 legjobb filmjében, A téglában.

6. Száll a kakukk a fészkére (1975)

Patrick McMurphyt (Jack Nicholson) elítélik kisebb-nagyobb bűncselekményeiért. Ő azonban nem szeretne börtönbe menni, ezért eljátssza az elmeháborodottat. Nemsokára az elmegyógyintézetben találja magát, ahol megismerkedik a gonosz nő megtestesítőjével, Ratched nővérrel (Louise Fletcher). Az intézetben az orvosok nem veszik emberszámba a bentlakókat, ami ellen egyedül Patrick lép fel. Egy ideig azt hiszi, hogy különb a többi bent lévő dilisnél, de lassan rájön, hogy az ő fejében sincs minden rendben. Jack szó szerint magáévá tette a szerepet és alakításáért Oscar-díjat kapott.

Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975)

Jack szó szerint magáévá tette a szerepet és alakításáért kiérdemelte a legrangosabb filmes díjat, az Oscar szobrocskát.

5. Lesz ez még így se! (1997)

Jack Nicholson ezúttal egy embergyűlölő, tisztaságmániás és otthon dolgozó regényírót játszik Melvin Udall szeméyében. Minden az ő életritmusában és elképzelései szerint halad egészen addig, amíg meg nem támadják meleg szomszédját úgy, hogy az tolószékbe kényszerül. Melvin elvállalja, hogy gondozza szomszédja kutyáját, melynek köszönhetően kőkemény szíve megnyílik. Jack Nicholson ezért a szerepéért megkapta harmadik Oscar-díját.

4. Ragyogás (1980)

Az egykori tanár Jack Torrance (szülinaposunk) téli gondnoknak áll egy csak nyáron működő Sziklás-hegység-beli szállodába. Felesége és fia is vele tart. A férfi regényt akar írni a téli hónapok magányában. A holte előző gondnoka fejszével kiirtotta a családját, miután megőrjítette a magány. Hamarosan különös események kezdődnek. Az ötéves gyereket látomások gyötrik. A férfi fokozatosan elveszíti realitásérzékét, s a végén ő is fejszével akarja megölni a feleségét és a fiát. Jack egy olyan filmben kapott szerepet, ami megosztotta a közvéleményt, egyesek szerint pocsék film, mások szerint pedig a lírai horror első képviselője lett. Mielőtt véleményt formálsz, mindenképp nézd meg!

Ragyogás (The Shining, 1980)

Jack egy olyan filmben kapott szerepet, ami megosztotta a közvéleményt, egyesek szerint pocsék film, mások szerint pedig a lírai horror első képviselője lett.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·