FILMEZZUNK.HU

Bombajó bokszoló (Bomber, 1982) – Nosztalgia kritika

7375

Bombajó Bokszoló (Bomber, 1982) – A hét filmje

Hollywoodban komoly szerepe van a sportfilmeknek, melyek évről évre tízezreket, milliókat vonzanak a moziba. A sporttal foglalkozó alkotások közül is kiemelkedik a boksszal  foglalkozó produkciók, melyeknél talán csak az amerikai foci népszerűbb téma Hollywoodban. Elsősorban mindenkinek a Rocky sorozat jut eszébe, de mostanában a Creed és a Mélyütés is nagy sikernek örvendhetett. Ráadásul minden idők egyik legközkedveltebb színésze Bud Spencer is letette a műfajban a névjegyét. Igaz nem Amerikában ütött nagyot a Bombajó bokszoló, de, hogy nagyot csattant az biztos.

Bud Graziano (Bud Spencer) egy lepukkant hajós kapitány aki régen világhírű ökölvívó volt de mára már felhagyott végleg a sporttal. Bud a kikötőben miután elveszítette hajóját belebotlik a bohókás Jerrybe akit többször is kihúz a bajból. Jerrynek van egy boksz klubja de finoman szólva sincsen ütőképes játékosa. Bud egy Giorgio Desideri utca gyerek miatt elvállalja az edzősködést akiben régi önmagát látja. Mielőtt pedig a sikerek elkezdenének jönni a kapitánynak felbukkan egy régi minden hájjal megkent ismerőse Rosco Dunn aki ismét az útját akarja állni. Bud mindent megtesz, hogy Giorgione profi ökölvívóvá váljon, de a sport már nem régi mert a korruptság és bunda átsző mindent.

A Bombajó bokszoló egy olyan világot tár elénk, ami már nem létezik, sőt lehet soha nem is létezett. Talán ezért is olyan kellemes érzés végig nézni ezt az Olasz vígjátékot. Természetesen valahol a maga módján bowli alkotás, mégis könnyed humora és társadalom kritikája élvezhetővé teszi a filmet. Nem láttunk benne nagy színészi játékot vagy látványos összecsapásokat és ráadásul ugyanaz a betét dal szól végig a játékidő alatt. Ennek ellenére is sok mai vígjátéknál jóval szórakoztatóbb. A Bombajó bokszoló erénye, hogy nyíltan felvállal értékeket és nem akarja árnyaltan, elvontan rejtegetni, hanem egyszerű humorral tálalja elénk. Felemeli a szavát a sport bundázások ellen és, hogy az üzlet, a pénz teljesen meghódította a sport világát. Michele Lupo filmjében a jellemábrázolások is kiválóak, a karakterek ugyan nem mélye,k de mégis egyediek és találóak.

Ha hétvégén szeretnél nézni egy jó vígjátékot, egy sportfilmet vagy csak egyszerűen Bud Spencer rajongó vagy, akkor számodra és az egész család számára kiváló választás a Bombajó bokszoló.

(Címlapkép forrása)

//taki//

Bombajó Bokszoló (Bomber, 1982) - A hét filmje Hollywoodban komoly szerepe van a sportfilmeknek, melyek évről évre tízezreket, milliókat vonzanak a moziba. A sporttal foglalkozó alkotások közül is kiemelkedik a boksszal  foglalkozó produkciók, melyeknél talán csak az amerikai foci népszerűbb téma Hollywoodban. Elsősorban mindenkinek a Rocky sorozat jut eszébe, de mostanában a Creed és a Mélyütés is nagy sikernek örvendhetett. Ráadásul minden idők egyik legközkedveltebb színésze Bud Spencer is letette a műfajban a névjegyét. Igaz nem Amerikában ütött nagyot a Bombajó bokszoló, de, hogy nagyot csattant az biztos. Ha hétvégén szeretnél nézni egy jó vígjátékot, egy sportfilmet vagy csak egyszerűen Bud Spencer rajongó vagy, akkor számodra és az egész család számára kiváló választás az olasz bokszos vígjáték. Bud Graziano (Bud Spencer) egy lepukkant hajós kapitány aki régen világhírű ökölvívó volt de mára már felhagyott végleg a sporttal. Bud a kikötőben miután elveszítette hajóját belebotlik a bohókás Jerrybe akit többször is kihúz a bajból. Jerrynek van egy boksz klubja de finoman szólva sincsen ütőképes játékosa. Bud egy Giorgio Desideri utca gyerek miatt elvállalja az edzősködést akiben régi önmagát látja. Mielőtt pedig a sikerek elkezdenének jönni a kapitánynak felbukkan egy régi minden hájjal megkent ismerőse Rosco Dunn aki ismét az útját akarja állni. Bud mindent megtesz, hogy Giorgione profi ökölvívóvá váljon, de a sport már nem régi mert a korruptság és bunda átsző mindent. A Bombajó bokszoló egy olyan világot tár elénk, ami már nem létezik, sőt lehet soha nem is létezett. Talán ezért is olyan kellemes érzés végig nézni ezt az Olasz vígjátékot. Természetesen valahol a maga módján bowli alkotás, mégis könnyed humora és társadalom kritikája élvezhetővé teszi a filmet. Nem láttunk benne nagy színészi játékot vagy látványos összecsapásokat és ráadásul ugyanaz a betét dal szól végig a játékidő alatt. Ennek ellenére is sok mai vígjátéknál jóval szórakoztatóbb. A Bombajó bokszoló erénye, hogy nyíltan felvállal értékeket és nem akarja árnyaltan, elvontan rejtegetni, hanem egyszerű humorral tálalja elénk. Felemeli a szavát a sport bundázások ellen és, hogy az üzlet, a pénz teljesen meghódította a sport világát. Michele Lupo filmjében a jellemábrázolások is kiválóak, a karakterek ugyan nem mélye,k de mégis egyediek és találóak. Ha hétvégén szeretnél nézni egy jó vígjátékot, egy sportfilmet vagy csak egyszerűen Bud Spencer rajongó vagy, akkor számodra és az egész család számára kiváló választás a Bombajó bokszoló. (Címlapkép forrása) //taki//

Értékelés

Színészi alakítás - 73%
Tartalom - 74%
Filmezzünk.hu - 76%
IMDB - 63%

72%

User Rating: Be the first one !
72

Article Tags: