FILMEZZUNK.HU
10 meghökkentő tény Zac Efron színész-énekesről

10 meglepő érdekesség, amit még nem tudtál Zac Efronról

12560

Zac Efron érdekességek

Zac Efron amerikai színész, énekes. Filmes karrierje 2002-ben, a Firefly – A szentjánosbogár című sorozattal kezdődött, de ismertséget és világhírnevet a Szerelmes hangjegyek trilógia hozta meg számára. Ezután olyan filmekben bizonyíthatta tehetségét mint a Hajlakk, Me and Orson Welles, Charlie St. Cloud halála és élete illetve a Rossz szomszédság. A színész fiatal kora ellenére már 30 nagyjátékfilmben kapott kisebb-nagyobb szerepet. Legújabb cikkünkben róla gyűjtöttünk össze néhány érdekességet, amit nagy valószínűséggel még nem hallottál, hiszen a sokak által csak Troy Boltonként ismert színész a napokban ünnepli 36. születésnapját.

10 meghökkentő tény Zac Efron színész-énekesről

1. Zac Efron zsidó származású, de vallását nem gyakorolja. Szülei egy erőműben dolgoznak: apja, David mérnök-műszerész, anyja, Starla Baskett pedig titkárnő. Egy öccse van, Dylan

2. Kiváló tanuló volt! Az iskolában (a magyar osztályozási rendszernek megfelelően) 4-es és 5-ös osztályzatokat kapott. A Kalifornia állambeli Santa Maria városában 2001-ben sikeresen elvégzett egy szólóénekes-tanfolyamot.

10 meghökkentő tény Zac Efron színész-énekesről

3. 2006-ban a Disney Channel kérésére elfogadta Troy Bolton szerepét a High School Musical (Szerelmes hangjegyek) című filmben. Ebben már megmutathatta mind színészi, mind énekesi tudását. A film sikere nyomán 2006. augusztusában elnyerte a Nickelodeon tévécsatorna Legjobb Fiatal Színész-díját, Vanessa Anne Hudgens-szel együtt. A film szereplői (Zac nélkül) turnéra indultak és nagy sikerű koncerteket adtak többek között Sydneyben és Londonban is.

4. Zac Efron kezdetben filmes sorozatokban kapott szerepet. A Vészhelyzet egyik epizódjában például sebesült fiatalt játszott. Vendégszereplőként volt látható a CSI: Miami és az NCIS egy-egy epizódjában is.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·