FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb katasztrófafilm, amit mindenképpen látnod kell

A 10 legjobb katasztrófafilm, amit mindenképpen látnod kell

72560

A legjobb katasztrófafilmek

A természeti katasztrófák, legyen szó cunamiról, jégről, vízről vagy éppen a világ végéről gyakran hatalmas károkat és emberáldozatokat követelnek. A filmvilágban is számos filmet ihlettek meg ezek a pusztító erejű természeti katasztrófák. Figyelem, megrázó filmek listája következik, íme a tíz általunk legjobban kedvelt katasztrófafilm.

Szerinted melyik a legjobb katasztrófafilm a filmtörténetben? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. 2012 /2009/

Az első katasztrófafilm listánkon a 2012. A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás. Egy baj van vele: 2012-ben véget ér, és sokan úgy gondolják, nem véletlenül. Soha nem volt még a történelemben, különböző kultúrákban ennyire meghatározó egy dátum, ami az emberiség legnagyobb katasztrófáját jövendöli meg…

2012 /2009/

9. Twister /1996/

Oklahomában az utóbbi idők legnagyobb vihara lóg a levegőben, melyben több forgószél fog lecsapni Tornado Alleyre. Erre az alkalomra vár a két rivális tudóscsoport, hogy nevüket beírják a meteorológia történetébe. Hiába a precíz műszerek, a tornádókat csak közvetlen közelről lehet vizsgálni, így életük kockáztatásával törekednek arra, hogy az emberek életét megmentsék. Ezalatt a természeti viharokhoz mérhető emberi viszályok kavarják fel a tudósok magánéletét is.

Twister (1996)

8. Armageddon /1998/

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás – amely elkerülhetetlennek látszik – bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman (Billy Bob Thornton) egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry (Bruce Willis) személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

Armageddon 1998

7. Törésvonal /San Andreas, 2015/

Kalifornia lakói fel vannak készülve a földrengésekre. Azt hitték. De ilyen méretű katasztrófára senki sem számított: San Franciscót és környékét egy 9-es fokozatú rengés teszi a földdel egyenlővé. Egy helikopterpilóta (Dwayne Johnson) és rég elhidegült felesége (Carla Gugino) Los Angelesből észak felé indul, hogy megkísérelje a lehetetlent: fel akarják kutatni, és meg akarják menteni a romok között ragadt lányukat. De amikor azt hiszik, már minden bajon túl vannak, akkor kezdődnek az igazi kalandok.

Törésvonal /San Andreas, 2015/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·