FILMEZZUNK.HU

15 érdekesség a Keresztapa-trilógiáról, amit nem gondoltál volna

24895

Keresztapa érdekességek

A Keresztapa (The Godfather) Mario Puzo azonos című regényéből készült 1972-ben bemutatott világhírű filmdráma Francis Ford Coppola rendezésében Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall és James Caan főszereplésével. A szervezett alvilág megszámlálhatatlanul sok filmnek szolgált alapötletéül, azonban A Keresztapa szinte vitathatatlanul a legfontosabb film mind közül. Francis Ford Coppola felejthetetlen alkotását olyan neves, és a témában szintén felettébb jártasnak mondható rendezők, mint például Martin Scorsese (Nagymenők, Casino) vagy Brian De Palma (A sebhelyesarcú, Aki legyőzte Al Caponét) is csak megközelíteni tudták, ám azt az összhatást, amit A Keresztapa nyújt, túlszárnyalni nem voltak képesek. Lássunk most néhány érdekességet a három részre duzzadt alapműről, amit nagy valószínűség szerint nem gondoltál volna.

15 érdekesség A keresztapa trilógiáról, amit nem gondoltál volna

1. Robert Duvall-t, James Caan-t és Al Pacino-t is ugyanúgy a legjobb férfi mellékszereplő Oscar díjra jelölték az első részben nyújtott alakításukért. Végül egyikük sem kapta meg.

2. Marlon Brando macskasimogatós jelenete a fotelben nem volt előre megírva, senki sem tudja, hogy pontosan hogy is került oda a macska.

15 érdekesség A keresztapa trilógiáról, amit nem gondoltál volna

3. Marlon Brando nem volt hajlandó átvenni az Oscar díjat, mivel szerinte az amerikaiak elnyomták az őslakosokat. Egy indián ruhás nőt küldött maga helyett. Érdekesség hogy John Wayne meg akarta verni a nőt.

4. Amikor a Paramount filmstúdió vezetői először ellátogattak a forgatásra és meglátták Al Pacino játékát, annyira nem tetszett nekik, hogy elakarták küldeni.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · ·