FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb akció-vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

A 20 legjobb akció-vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

3375

A 20 legjobb akció-vígjáték

A Filmezzünk.hu készített már összeállítást a legjobb akciófilmekről és a legjobb vígjátékokról is, ám a kettő stílust még egyszer sem elegyítettük. Pedig egy esti kikapcsolódás gyanánt nincs jobb egy szórakoztató akció-vígjáték megnézésénél. Alábbi cikkünkben olyan filmeket gyűjtöttünk egy csokorba, melyek nem szűkölködnek akcióban és a humor faktor sem hiányzik a produkcióból. Természetesen toplistánk szubjektív, így lehet kihagytuk a kedves Olvasó kedvenc, témával kapcsolatos filmjét.

Várjuk cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy szerinted melyik az az akció-vígjáték, aminek egyértelműen helye lenne még a legjobbak között!

20. Ne szórakozz Zohannal! (2008, You Don’t Mess with the Zohan)

A Ne szórakozz Zohannal! című akció-vígjáték főhőse Zohan Dvir (Adam Sandler), az izraeli kommandós, aki kemény, mint a kő. Mindig akcióra kész, és soha nem vall kudarcot, ha a terroristák elleni küzdelemről, vagy a női szívek meghódításáról van szó. A szíve mélyén azonban Zohan másmilyen életre vágyik. Amerikába akar utazni, hogy ott híres hajszobrász legyen. Egy bevetés közben soha nem látott alkalom nyílik arra, hogy maga mögött hagyja kommandós életét. Megrendezi saját halálát, és felül az első New Yorkba tartó gépre, hogy megvalósítsa álmát. A beilleszkedés azonban nem megy olyan könnyen, mint gondolta.

Ne szórakozz Zohannal! (2008, You Don't Mess with the Zohan)

19. Az Amazonas kincse (2003, The Rundown)

Beck (Dwayne Johnson), a mindenes azt a feladatot kapja, hogy keresse meg és hozza vissza főnöke kalandvágyó fiát, Travist (Seann William Scott), aki most épp a dél-amerikai dzsungelben kutat elfeledett kincsek után. Az őrült hajszába mások is bekapcsolódnak, a mókás kincskereső és a sziklakemény embervadász mellett gerillaharcosok és egy aranybánya mogorva tulajdonosa, sőt egy vonzó csapos lány is színre lép.

Az Amazonas kincse (The Rundown, 2003)

18. Haverok fegyverben (2016, War Dogs)

A Haverok fegyverben című akció-vígjáték Efraim Diveroli (Jonah Hill) és David Packouz (Miles Teller) fegyverkereskedőkről szól, akik a Pentagonnal kötött szerződésük értelmében az Afganisztánban szolgálatot teljesítő amerikai erők felfegyverzését kapták feladatul. A veszélyes terepre érkezvén azonban minden erejükkel azon munkálkodnak, hogy minél előbb hazatérhessenek.

17. Központi hírszerzés (2016, Central Intelligence)

Amikor a könyvelőt, Calvint felkeresi a Facebookon régi iskolai barátja, Bob, minden gyökerestül felfordul az aktakukac életében. Bob a suli túlsúlyos lúzere volt régen, de már lefogyott és CIA-nak dolgozik. Az egykori nagymenő Calvin először nem tudja, mibe keveredik, később azonban mindenféle hajmeresztő akció kellős közepén találja magát.

Központi hírszerzés 2016 - Előzetes

16. Tango és Cash (1989, Tango & Cash)

Tango és Cash két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Az őrült főnök fantasztikus tervet eszel ki félreállításukra: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra: ha összefognak.

Tango és Cash (1989, Tango & Cash)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·