FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb akció-vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

A 20 legjobb akció-vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

4381

10. Vaskabátok (2007, Hot Fuzz)

Nicholas Angel egyszerűen túl jó rendőr, ezért felettesei Londonból egy isten háta mögötti faluba helyezik át. Az unalmas, eseménytelen helyen még a bűnözők is lusták. Ennek tetejébe egy teszetosza partnert kap maga mellé, Dannyt, aki nagy rajongója a hollywoodi akciófilmeknek. Amikor szörnyű baleset-sorozat veszi kezdetét a faluban, Angel rögtön rástartol a nyomozásra, és kiderül, Stanford rusztikus világa nem is olyan bűntelen, mint amilyennek elsőre tűnik.

Vaskabátok (2007, Hot Fuzz)

9. Beverly Hills-i zsaru (1984, Beverly Hills Cop)

Axel Foley (Eddie Murphy), a detroiti zsaru örömmel veszi barátja, Mikey Tandino (James Russo) látogatását Kaliforniából. Sajnos Axel nem tud sokáig örülni a helyzetnek, ugyanis Mikey-t a szeme előtt gyilkolják meg. Az elkövető egy bizonyos Zack (Jonathan Banks), akit Axel egészen Kaliforniáig követ. Itt a Beverly Hills-i rendőrfőnök, Andrew Bogomil (Ronny Cox) nyomozónak azt az utasítást adja, hogy tartsa Axelt szemmel. Axel jó zsaru, de mások a módszerei, mint amit Beverly Hillsben megszoktak. Végül Axelnek sikerül szövetséget kötnie az utána szaglászó nyomozóval, és együtt próbálják meg lefülelni Zacket.

Beverly Hills-i zsaru (1984, Beverly Hills Cop)

8. Taxi (1998)

Természetesen a francia klasszikus akció-vígjáték, a Taxi sem maradhat ki listánkból. Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre – Emilien, a zsaru képében – akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuper járgányaikon mindig elszelelnek. ” kocsit vezethessen?

12 dolog, amit még biztosan nem hallottál a Taxi című filmről

7. Az utolsó cserkész (1991, The Last Boy Scout)

A kiábrándult magándetektív titkosszolgálati pályafutása akkor ért véget, amikor vitába szállt egy korrupt politikussal. A sors összehozza a szintén mélyponton levő egykori profi rögbijátékossal, akinek megölik a barátnőjét. Kényszerű szövetségükből lassacskán barátság születik, s ezt a kötődést tűz, láng és néhány ezer géppisztolygolyó edzi meg. Közös erővel lepleznek le egy összeesküvést…

Az utolsó cserkész 1991

6. Vaklárma (1989, See No Evil, Hear No Evil)

Egy akció-vígjáték két legendás színésszel. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van, melyre sokaknak fáj a foga.

Vaklárma (1989, See No Evil, Hear No Evil)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·