FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb akció-vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

A 20 legjobb akció-vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

4377

15. Állj, vagy jövök! (1999, Blue Streak)

Az Állj, vagy jövök! című akció-vígjáték főszereplője Logan (Martin Lawrence) kiváló tolvaj, egyébként meg rettentő nagy balek: szerez egy húszmilliót érő gyémántot, ám rendőrök veszik körül, és nincs kiút. Logan egy építkezésre menekül, ahol eldugja zsákmányát, és megadja magát: tudja, hogy vissza fog térni. Vissza is tér, de míg ő a börtönbüntetését töltötte, az építkezés befejeződött, és a gyémánt fölött most a kerületi rendőrség terpeszkedik. Logan persze a leglehetetlenebb megoldást választja, hogy visszaszerezze, ami az övé: rendőrnek áll.

Állj, vagy jövök! (Blue Streak, 1999)

14. Új csapás (2000, Shanghai Noon)

Chon Wang (Jackie Chan) egy szeretni való kétbalkezes császári testőr, akinek ki kell szabadítani Pei Pei (Lucy Liu) hercegnőt, akit elraboltak Kínából. Wang azért is vállalkozott a nehéz feladatra, mert személyesen is felelősnek érzi magát a történtekért. A hercegnőt  Amerikába hurcolták, így kerül a mókás testőr a vadnyugatra. Wang valószínűtlen barátságot köt egy lókötővel, Roy O’Bannonnal (Owen Wilson), akivel számos kalandba keverednek, miközben forró nyomon járnak valahol Nevadában.

Új csapás (2000, Shanghai Noon)

13. Szuperhekusok (1985, Miami Supercops)

Egy remek akció-vígjáték a legendás olasz párossal! 1978-ban 20 millió dollárt loptak el egy detroiti bankból. Az egyik bankrablót elkapták, a másikra holtan bukkantak rá, a harmadik pedig eltűnt. A hiányzó pénzt pedig soha nem találták meg. Hét évvel később kiengedték a börtönből az egyetlen kézre került merénylőt. Ő azonnal Miami-ba utazott és másnap már nem élt. Két FBI ügynök csatlakozik a helyi rendőrökhöz, hogy végre a rejtély nyitjára jussanak. Valahol Miamiban pedig ott lapul a harmadik rabló, az akinél ott van a 20 millió és akinek hét év előnye van a hatóságokhoz képest.

Szuperhekusok (1985)

12. Pancserpolice (2010, The Other Guys)

Terry Hoitz és Allen Gamble nyomozók akár a tűz és víz: előbbinek lételeme a veszély, míg utóbbi szívesebben ücsörög az irodában, mintsem New York utcáin járőrözzön. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – egymás mellé osztják őket. Egy közös vonásuk mégis van – mindketten csodálják a város két sztár zsaruját, Dansont és Manzettit. Allennek és Terrynek egyszer csak ölükbe pottyan a lehetőség, hogy bálványaik nyomába lépjenek, ám a dolgok nem mindig az elképzeléseknek megfelelően alakulnak.

Will Ferrell és Forest Whitaker - A hét színészei

11. 48 óra (1982, 48 Hrs.)

A 48 óra című akció-vígjáték főhőse Jack Cates nyomozó, aki igen nehéz helyzetbe kerül egy gyilkossági ügy nyomozása során. Ganz, a helyi maffiózó az első számú gyanúsított, akit azonban szinte lehetetlen lenne elkapni, ha egykori embereinek egyike nem segít a rendőrségnek. Cates Reggie Hammond személyében talál is ilyen embert. Egyetlen probléma van csupán: Hammond éppen a börtönbüntetését tölti. A nyomozónak azonban sikerül elérnie, hogy 48 órára kiengedjék a bűnözőt. A két férfi együtt kell, hogy megoldja a gyilkossági ügyet, ám eközben Cates-nek arra is oda kell figyelnie, hogy Hammond nem készül-e valamire.

48 óra (1982, 48 Hrs.)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·