FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

A 20 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

12167

A 20 legjobb karácsonyi film

A karácsony illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést Mindenkinek! Szerintetek melyik a valaha volt legjobb karácsonyi film? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

A 20 karácsonyi film sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

20. Hull a pelyhes /Jingle All the Way, 1996/

Pár nap múlva karácsony, ilyenkor egy valamire való szülő a zsúfolt játékboltokban tipródik, hogy begyűjtse csemetéinek a klasszabbnál klasszabb ajándékokat. Ted (Phil Hartman), a “tökéletes” apa, például élő rénszarvast (!) vezet elő gyermekének. Nem így a szomszédja, Howard (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletember. Nemcsak kisfia karateversenyét kési le, de kollégái ünnepi hangulata sem juttatja eszébe: ideje lenne végre beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Az utolsó pillanatban mentő ötlete támad: megfogja venni kisfiának a szezon legcsodásabb játékát, a Turboman-babát. Csak az a baj, hogy ez másoknak is eszébe jutott, és már sehol sem lehet kapni. Howard elhatározza, hogy a föld alól is szerez egyet, de mintha mindenki összeesküdött volna ellene. A végsőkig elszánt apa halált megvető bátorsággal vív meg az “ellenséggel”: egy barátságtalan rendőrrel, egy őrült postással és egy csapat Télapóval.

Hull a pelyhes (Jingle All the Way, 1996)

19. Túlélni a Karácsonyt /Surviving Christmas, 2004/

Amikor Drew Latham (Ben Affleck) úgy dönt, hogy bérel magának egy családot az ünnepekre, akkor elszabadul a pokol, kitör a viszály és a feje tetejére áll minden. Drew belefárad abba, hogy mindig egyedül tölti a karácsonyt és egy olyan ajánlatot tesz a Valco-családnak (James Gandolfini, Christina Applegate és Catherine O’Hara), amit talán jobb lett volna, ha visszautasítanak. Így viszont a bosszantó vendégük és az idegesítő kívánságai rémálommá teszik a békés ünnepet. Eközben mi, nézők, jókat derülhetünk a nagy családi felforduláson.

Túlélni a Karácsonyt (Surviving Christmas, 2004)

18. Karácsony Artúr /Arthur Christmas, 2011/

Arthur kedves, ám rendkívül ügyetlen fiú, aki imádja a karácsonyt. Érthető is, hiszen édesapja a 136 éves Mikulás. Az utóbbi időben sok dolog változott Mikulásék háza táján, őket is megcsapta az új idők szele: az előkészületekben fontos szerepe van a digitális berendezéseknek, amelyek megkönnyítik a munkát. Azonban sem Mikulás, sem Arthur nem boldogul könnyen ezekkel a masinákkal, éppen ezért arra vágynak, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

17. Csoda New Yorkban /Miracle on 34th Street, 1994/

Susan Walkert (Mara Wilson), a hatéves kislányt nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy fura alak, Kriss Kringle (Richard Attenborough), aki mindent a feje tetejére állít, azt mondja magáról, ő a Mikulás. Krisst bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek állítja magát. A kedélyes öregúr segítségével Susan, és vele együtt sokan mások ráébrednek a Karácsony ünnepének valódi értelmére.

Csoda New Yorkban /Miracle on 34th Street, 1994/

16. A grincs /How the Grinch Stole Christmas, 2000/

Egy aprócska hópihében, a havas táj rejtekében bújik meg Kifalva, a pisze orrú Kik birodalma. A Kik kedvenc ünnepe a Karácsony, lázasan készülődnek hát a Szentséges Éjre. Az utcák és a házak díszben állnak, mindenki ajándékokért rohangál. A kis Cindy (Taylor Momsen) nem érti, minek ez a nagy felhajtás… Ám van valaki, aki ferde szemmel nézi a nagy nyüzsgést. Elég a nevét kimondani, és máris a hideg futkos minden Ki hátán. Fenn lakik a közeli Kobak-hegyen, a barlangjában, ki nem állhatja a Karácsonyt. Ő a GRINCS ()! A kis Cindy azonban nem hisz a Grincsről szóló legendáknak, és azt akarja, hogy a rettegett zöld mumust válasszák meg Kifalva Karácsonyi Mókamajszterének. Felkerekedik hát, hogy ő maga adja át a meghívót a mogorva, morc manónak…

A grincs /How the Grinch Stole Christmas, 2000/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·