FILMEZZUNK.HU

A legjobb 20 mozifilm 2018-ban, ami kiemelkedett az átlagból!

80658

5. BOHÉM RAPSZÓDIA (Bohemian Rapszody)

A Queen zenéjét és Freddy Mercury életének nagy szakaszát megörökített alkotás igazi közönségkedvenc lett Magyarországon. Nem is csoda hisz a tökéletes receptet tökéletesen kivitelezi. A recept a következő: nehéz kezdetek amikor még a kutya sem ismeri zenészeinket. Utána következnek a kisebb bulik, majd a berobbanó világhír. Megkapjuk a sikeres csúcson csücsülő Queen zenekar bemutatását. Aztán Freddy Mercury jelleme olyan erőt sugároz a film alatt, mely azt eredményezi, hogy neki bizony több kell…mindenből. Persze jönnek a nézetkülönbségek a zenekaron belül, veszekedések, aztán pedig a lehengerlő látványos koncertrészlet, amit a Wembley-ben tart az együttes. Leírva persze nem olyan lehengerlő, mint amennyire libabőrösek leszünk a végefőcím után. Egyik kötelező darab, ami nagyvászon után kiáltott idén.

Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody, 2018) - Kritika

4. BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ (Avengers: Infinity War)

A Bosszúállók első menete olyan képi CGI vihart zúdított ránk, hogy csak néztünk, hogy most-mi-hogy….aztaaa. Nem hiába , hisz a Világ második legtöbbet termelő filmje megelőzte a Titanicot . A Marvel mozis Univerzum legnagyobb összecsapása olyan remekmű, ami miatt érdemes moziba járni. A remekmű jelen esetben a képregényfilmek közötti kiemelkedő alkotást jelent és sokáig útmutató lesz a hasonló tematikájú filmek között. Tökéletesen időzített gépezetet hajtott végre a Marvel, amiben sokkal jobb munkát végez mint a DC Comics.. Pontosan adagolt látvány, humor, földön, vízen, levegőben… És nem mehetünk el szó nélkül egy olyan rosszfiú mellett sem mint Thanos, aki az eddigi olyan gonosz aki minden tekintetben képes felvenni a versenyt a rázúduló „szuperhőstumultussal”!

Bosszúállók: Végtelen háború (2018) – Kritika [SPOILERES]

3. KERESÉS (Searching)

Elérkeztünk a dobogó legalsó fokához, ami nem jelenti filmünk érdemeinek gyengeségét…Sőt! A film a semmiből jött, és letaglózott. A téma amit körbejár annyira friss, és fontos hogy kötelezővé tenném minden szülőnek kinek érintett a gyermeke. A téma az internet, és a különböző alkalmazások veszélyei. Figyelmeztetni kell gyermekünket ennek a színes világnak sokféle előnyéről, és hátrányáról. Ha így nőnek fel sokféle rájuk leselkedő veszélytől meg tudjuk őket óvni. A látottakon keresztül olyan fordulatokban bővelkedő könnyed, de fontos thrillert kapunk, amire még sokáig fogunk emlékezni. A film fő különlegessége az eredetiségében lakozik.

Keresés (2018) - Kritika

2. HÁROM ÓRIÁSPLAKÁT EBBING HATÁRÁBAN (Three Billboards Outside Ebbing)

A film Oscar díjat hozott Frances McDormandnek, és Sam Rockwellnek. Jogosan. Nem is gondolnánk, hogy Ebbing városa milyen változásokon megy keresztül e 3 plakát hatására. A sutyerák stílusú rendőr ( Rockwell) és a lányát sajátos módon gyászoló anyatigris ( McDormand ) különös kapcsolatának filmtekercsre álmodása szerintem a 2018-as filmek egyik favoritja. Olyan erősen indította az évet, hogy sokáig nem is talált nálam legyőzőre. A filmnek sajátságos, és helyenként brutális humora jellemzi a rendező -Martin McDonagh- munkáját. Az anya elszántságával teljesen eggyé tudunk mi nézők válni, szándéka megkérdőjelezhetetlen. A forgatókönyv, a színészi játék, a rendezés olyan átütő erővel van jelen a képernyőn, ami rádöbbent minket filmszeretőket milyen szerencsések vagyunk ha ilyen „élményben” részesülhetünk.

1. CSILLAG SZÜLETIK (Star is Born)

Elérkeztünk a 2018-as év legjobb filmjéhez….szerintem. Amikor számot vetettem arról melyik film volt rám a legnagyobb hatással ebben az évben, – akkor ha picivel is de – a Csillag Születik „zenés mese” lett a győztes. Lady Gaga és Bradley Cooper kettőse olyan kellemes de mélyreható kisugárzással bírt, ami felfrissülve, és üditőleg hatott rám . A szerelmi szál legnagyobb erénye, hogy teljességgel hitelesnek tudtam érezni azt a fajta hihetetlen kapcsolatot ,amit a főszereplők nyújtanak. Érzelmek sokasága elevenedik meg az alkotásban. Meg kell említenem Bradley Cooper odaadó színészi munkáját, zenei felkészültségét. E filmmel bebizonyította, hogy a humoros szépfiús oldala mellett , még számos más erény is lapul tarsolyában. Életszagú, komoly érzelmeket kiváltó zenei gyöngyszem a Csillag Születik. Imádtam minden pillanatát.

Csillag születik (2018) - KRITIKA

Köszönöm, hogy Toplistás utazásomat végigkövette. Remélem tudtam újat mondani, és ha szabadidejükben egy jó filmre vágynának segítség lesz 20-as listám. 🙂

Írta, összeállította : Kovács Ferenc # Bruce

19+1 film amire jobban odafigyelünk 2019-ben!

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·