FILMEZZUNK.HU
Nyereményjáték

Nyereményjáték – 3. forduló

2693

Nyereményjáték!

Szeretnél nyerni két mozijegyet? A következő dolgot kell tenned: alábbi cikkünkben megnevezzük az idei 5 Oscar jelölt, leglátványosabbra sikerült alkotást. Cikkünk alá hozzászólásként add meg a nevedet és írd mellé, hogy szerinted ki kapja meg a szobrocskát (Példa: Boldog István – Star Wars). Facebook oldalunkon is leírhatod tippedet hozzászólásként. Egy ember egy tippet adhat meg! A nyereményjáték győztese, aki mind a 4 tippet eltalálja és megnyeri a sorsolást. Ha ez megtörténik felvesszük vele a kapcsolatot és küldjük a 2 mozijegyet. Ha nincs telitalálat, akkor a 3 találatosak között sorsolunk.

Az első fordulós tippedet IDE kattintva, második fordulós tippedet IDE kattintva tudod megtenni, ha azokra még nem tippeltél! A tippverseny zárása: Február 28. 12:00! Sorsolás: Március 1.!

A legjobb vizuális effektusok:

A visszatérő

Az amerikai vadonba vezet expedíciót a legendás felfedező, Hugh Glass. Amikor azonban egy vérszomjas medve rátámad a csapatra, Hugh-ot saját csapata otthagyja meghalni. A férfinak le kell győznie az árulás miatti csalódását, s a kemény téli időjárás ellenére hazajutni szeretett családjához.

Oscar jelölések száma:12 (a legjobb film; a legjobb rendező; a legjobb színész; a legjobb férfi epizódszereplő; a legjobb operatőr; a legjobb látványtervezés; a legjobb jelmeztervezés; a legjobb vágás; a legjobb maszk; a legjobb hang; a legjobb hangeffektus vágás; a legjobb vizuális effektusok)

Ex Machina

Caleb 24 éves, és programozó a világ legnagyobb internetes cégénél. Megnyer egy versenyt, amelynek díja, hogy egy hetet tölthet egy privát hegyi nyaralóban, amely Nathannek, a cég vezérigazgatójának tulajdona. Ám amikor Caleb megérkezik a mindentől távol eső luxusházba, rájön, hogy tulajdonképpen egy különös és lenyűgöző kísérletben kell részt vennie: kapcsolatba kell lépnie a világ első igazi mesterséges intelligenciájával, amely egy gyönyörű robotlány testében lakik.

Oscar jelölések száma: 2 (a legjobb eredeti forgatókönyv; a legjobb vizuális effektusok)

Mad Max – A harag útja

A történet bolygónk egy eldugott szegletében játszódik, ahol a sivatagi körülmények megnehezítik a mindennapokat, és az emberségességet is kiölte már az itt élőkből a mindennapi betevőért folyó küzdelem. Két lázadó van csupán, akik szeretnék visszaállítani a rendet. Az egyikük Max, aki nem a szavak embere, de annál inkább megszállottja az adrenalinnak. Felesége és gyermeke elvesztése után már csak az elméje békességéért küzd. A másik Furiosa, a nő, aki szintén úgy gondolja, hogy csak a békés állapotok visszaállításával lehet ideális körülményeket teremteni az itt éléshez.

Oscar jelölések száma: 10 (a legjobb film; a legjobb rendező; a legjobb operatőr; a legjobb látványtervezés; a legjobb jelmeztervezés; a legjobb vágás; a legjobb maszk; a legjobb hang; a legjobb hangeffektus vágás; a legjobb vizuális effektusok)

Mentőexpedíció

Mark Watney-ról azt hiszik, hogy meghalt a Mars felszínén az űrküldetése során, így mindenki lemond róla. Ő azonban életben maradt. Kénytelen feltalálnia magát egyedül az ellenséges és sivár bolygón, egyrészt hogy túléljen, másrészt, hogy jelezze valahogy a Föld felé, hogy életben van.

Oscar jelölések száma: 7 (a legjobb film; a legjobb színész; a legjobb adaptált forgatókönyv; a legjobb látványtervezés; a legjobb hang; a legjobb hangeffektus vágás; a legjobb vizuális effektusok)

Star Wars: Az ébredő Erő

30 évvel járunk az előző rész eseményei után. Azzal, hogy a megtért Darth Vader beledobta Palpatine-t a Halálcsillag reaktorába, a lázadók csak az endori csatát nyerték meg, a galaktikus polgárháborút még közel sem. Leia hercegnő ugyan lelkiismeretes vezetőként irányítja a Köztársaságot, Han Solo pedig még mindig rengeteg rázós bevetést teljesít az Ezeréves Sólyommal, mégsem lehet kimondani, hogy nyerésre állnának. Luke az elmúlt harminc évben hét Jedi-tanítványt nevelt fel, jelenleg viszont önkéntes száműzetésben él. Az Erő valóban felébredt, egyfajta kozmikus rezgésként: szerte a galaxisban arra ébrednek rá az átlagemberek, hogy érzik ezt a misztikus energiamezőt. Végül megindul az kutatás és az öldöklő harc ennek a furcsa energiának a felkutatására.

Oscar jelölések száma: 5 (a legjobb eredeti filmzene; a legjobb vágás; a legjobb hang; a legjobb hangeffektus vágás; a legjobb vizuális effektusok)

Tippedet írd le hozzászólásban, ha szeretnéd megnyerni a két mozijegyet! Ha az első két fordulóban még nem tippeltél, oda se felejtsd el leadni tippjeidet! Nyereményjáték 1. forduló és Nyereményjáték 2. forduló!

(Forrás: filmkatalogus.hu)


Article Tags: