FILMEZZUNK.HU
Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

14650

3. A nagy Lebowski (1998)

Jeff Lebowski cimboráihoz hasonlóan békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc italát, és törzshelyének kedvenc tekepályáján döntögeti a rekordokat. Azonban idilli élete gyökeresen megváltozik, miután két gengszter egy félreértés kapcsán betör a lakásába, és összepiszkítja dédelgetett perzsaszőnyegét. Jeff ekkor felkeresi névrokonát, az igazi Lebowskit, hogy tisztázza magát és kártérítést kérjen, ám az öreg milliomos üzletet ajánl neki: szerezze vissza “elrabolt” feleségét.

Tudtad, hogy…?

… a főszereplő Töki ruháinak többsége Jeff Bridges sajátja, beleértve a papucsát is?

2. A félszemű (2010)

Mattie Rosst (Hailee Steinfeld) a bosszú hajtja, hogy megtalálja és megölje Tom Chaneyt. A férfi ugyanis hidegvérrel és gyáván ölte meg apját, és ez nem hagyja nyugodni a lányt, aki az iszákos és mogorva Rooster Cogburn (Jeff Bridges) békebíró segítségét kéri. A férfi minden tiltakozása ellenére belekeveredik a lány bosszúhadjáratába, és még az ellenséges indiánok földjére is behatolnak, hogy elkapják a férfit a texasi ranger előtt. Az utazás és az összezártság nem csak a lánynak, a kiábrándult férfinek is olyan tanulságokkal szolgál, amik megváltoztatják az életét.

A félszemű (2010)

Tudtad, hogy…?

… Jeff Bridges első instrukciója, amit a rendezőktől kapott, az volt, hogy felejtse el a John Wayne-féle előzményt?

1. A halászkirály legendája (1991)

A Halászkirály legendája című filmdrámában egy rádiós műsorvezető csupán heccből, a női nem kiirtására szólítja fel egyik betelefonálóját. Ám valaki, aki hallgatja a műsort, komolyan veszi a kijelentést és gyilkos ámokfutásba kezd, a műsorvezetőt pedig kirúgják állásából. A férfi az alkoholba menekül és az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatja. Nehezen dolgozza fel egyrészt a véletlen kijelentésből fakadó tett következményét, másrészt a szakmai sikertelenséget. Egy napon rablótámadás éri és egy hajléktalan férfi siet segítségére, aki középkori lovagnak képzeli magát.

Halászkirály legendája (The Fisher King, 1991)

Tudtad, hogy…?

… Bruce Willis is részt vett a meghallgatáson?

10 színész, aki az életét kockáztatta egy szerep kedvéért

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·