FILMEZZUNK.HU
Tom Cruise legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

Tom Cruise legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

12424

6. Az utolsó szamuráj (The Last Samurai, 2003)

A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség – az ő legszebb katonaerényei – itt már értéktelenné váltak. Egy egész világnyira tőle egy másik katona is úgy érzi, kicsúszik alóla a talaj: Katsumoto, az utolsó szamurájcsapat vezetője is idegenként mozog a változó új világban. De ő nem adja fel harc nélkül. Kettejük útjai akkor keresztezik egymást, amikor a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti Algrent. A messziről jött katonát lenyűgözik a szamurájok: saját világát látja tükröződni bennük. És ott találja magát egy elsöprő, nagy háború örvényében, melyben két világ, két korszak, két hadsereg csap össze…

Az utolsó szamuráj (The Last Samurai, 2003)

Tom Cruise éveket töltött Japánban, hogy felkészüljön a szerepre. Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy Tom életveszélyes, vagy akár halálos sérülést szerezzen a forgatáson. Kollégájával épp egy harcjelenetet gyakoroltak, amikor a kard mindössze pár centiméterre állt meg Tom Cruise torkától. Cruise-t játékáért Golden Globe-ra jelölték, ám megnyerni nem sikerült neki.

5. Top Gun (1986)

A fiatal pilóta vágya, hogy ő legyen a haditengerészeti légierő legjobbja. Sikerül is bekerülnie azok sorába, akik részt vehetnek az öthetes, Top Gun elnevezésű kiképzésen. Leplezetlen akarnokságával sokak számára ellenszenvessé teszi magát, de bebizonyítja alkalmasságát. Egy gyakorlaton barátja balesetet szenved és meghal. Pete magát vádolja a szerencsétlenségért, és soha többé nem akar felszállni.

Top Gun (1986)

Ez volt az a produkció, mellyel Tom Cruise berobbant Hollywood élvonalába. Az alkotást Ehud Yonay, 1983-ban a California magazinban megjelent ‘Top Guns’ című cikk ihlette. A szerepre való felkészülés során az 54 éves színész háromszor is beülhetett egy F-14 Tomcat vadászrepülőbe. Az első alkalommal elhányta magát, de a második kettőt már gond nélkül abszolválta.

4. A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti a távoli világűrből. Az elkeseredett és könyörtelen háborúban a tapasztalatlan Bill Cage-et is utoléri a sors, és elesik. Az idegenekkel való érintkezés közben azonban különös dolog történik: Cage időhurokba kerül, feltámad, és újra csatába indul, majd újra elesik. Miközben számtalanszor végigéli a vesztett csatát, egyre ügyesebbé válik, mikor pedig segítőtársai is akadnak, úgy tűnik, lehetősége nyílik megmenteni önmagát és az emberiséget.

A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

A Sci-fi film kerek 100 millió dollárt keresett Amerikában, világviszonylatban viszont elérte a 370 millió is. 2014-ben 5 egymást követő hónapban is a mozik műsorán volt Magyarországon!

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·