FILMEZZUNK.HU
Tom Cruise legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

Tom Cruise legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

12415

3. Egy becsületbeli ügy (A Few Good Men, 1992)

A tengeri flotta elitalakulatának két katonáját azzal vádolják, hogy meggyilkolták egyik bajtársukat. Daniel O’Kaffee, a fiatal ügyvéd eleinte rutinesetnek véli az ügyet, de kolléganője, Joanne Galloway meggyőzi, hogy fel kellene deríteni a dolog hátterét. Elszánt, kemény munka árán együtt leplezik le a katonai vezetés embereit, akik a gyilkosságra megbízást adtak.

Egy becsületbeli ügy (A Few Good Men, 1992)

A forgatókönyvíró, Aaron Sorkin a film ötletét a nővérétől vette, aki katonai ügyészként élt meg egy nagyon hasonló esetet, ami szintén a Guantanamo-öbölben esett meg, de ott az áldozat nem halt meg. Aaron Sorkin először színdarabnak szánta a történetet, később írta át filmforgatókönyvvé. Tom Cruise-et újfent Golden Globe-díjra jelölték alakításáért.

2. Mission: Impossible-filmek

A világ legjobb titkosügynökeiről készült egy lista, amely egy orosz kémnek köszönhetően kikerült a feketepiacra, halálos veszélybe sodorva ezzel a listán szereplők életét. Hunt ügynökre hárul a feladat, hogy szerezze vissza az információkat. Megszervezi a szupercsapatot, beszerzi a legmodernebb technikai eszközöket, és semmit nem bíz a véletlenre. De a tervbe nem várt hiba csúszik,  a küldetést egyedül Hunt éli túl.

Mission: Impossible

A Mission: Impossible olyannyira sikeresre sikeredett, hogy 2015-ben már az ötödik részt is bemutatták a mozik, de hamarosan jönnek az újabb részek is.

1. Esőember (Rain Man, 1988)

Charlie Babittet a pénzen és az autókon kívül nem érdekli más. Apja halálakor tudja meg, hogy van egy intézetben élő, autista bátyja, Raymond, aki a vagyon örököse. Charlie elrabolja őt az intézetből, hogy hozzájusson a pénzhez. A keleti parttól a nyugati partig tartó autóúton fokozatosan megtanulja elfogadni bátyja furcsaságait és meglepő zsenialitását. Az út végén már mindketten tudják: többé nem akarnak egymástól elválni…

Esőember (Rain Man, 1988)

Négy Oscar-díjjal jutalmazott produkció, közte a legjobb filmnek járóval is. 2009-ben hunyt el Salt Lake Cityben Kim Peek, az az autista amerikai férfi, akiről az Esőember című film főszereplőjét, a Dustin Hoffman által megformált Raymond Babbittet mintázták.

18 ritka hírességfotó a múltból, amit bárcsak korábban láttunk volna

Várjuk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc Tom Cruise főszereplésével készült produkciótok, amelynek helye lenne a legjobbak listáján!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·