FILMEZZUNK.HU

Jason Statham 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

34554

3. Blöff (Snatch, 2000)

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy keménykezű roma bokszoló egy lakókocsi-parkból, vagyis a londoni alvilág számtalan rossz arcú és/vagy szerencsétlen figurája. A különböző történetek végül a gyémánt utáni véget nem érő hajszában futnak össze, a kevésbé szerencséseknek azonban az életükért kell menekülniük.

Blöff (Snatch, 2000)

Szintén egy klasszikus, ahol megint együtt szerepelhetett gyermekkori barátjával és mentorával Vinnie Jones-al. Brad Pitt, a Blöff sztárja aki Guy Ritchie előző filmjének, a A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső nagy rajongója, maga kereste meg a rendezőt, hogy adjon neki szerepet a Blöffben. Mickey karakterét azt követően kapta meg, amikor kiderült, hogy nem tudja megtanulni a brit akcentust.

2. The Expendables – A feláldozhatók (The Expendables, 2010)

Dél-Amerika nem egy vidám hely, különösen akkor, ha egy diktátor irányítja arrafelé az életet immár 20 éve. Ezért az Amerikai Egyesült Államok más nemzetekkel karöltve, titokban magasan képzett zsoldosokat verbuvál, és az osztagot bízza meg, hogy véget vessen a diktátor pusztító uralmának. Az egységnek nincs könnyű dolga, magukra vannak utalva, és sok akadályt kell még leküzdeniük ahhoz, hogy célpontjukat egyáltalán megközelíthessék és a feladatot elvégezzék.

Hivatalos: Stallone elkészíti a Feláldozhatók 4-et!

Igazi sztárparádé az elmúlt évek, évtizedek legnagyobb akciósztárjaival. Ez az első olyan film, amiben Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger és Bruce Willis együtt szerepelnek. Az alkotás olyan sikeresre sikeredett mind anyagilag, mind kritikailag, hogy hamarosan már a negyedik felvonását is nézhetjük a mozikban.

1. A szállító (The Transporter, 2002)

Frank Martin magányos farkasként él erdőjében. Kínosan pontos és megbízható szállító hírében áll: sosem kérdez, csak elvégzi a rábízott feladatot. Szállít. Egyszer egy csomagból különös hangokat hall, és nem tudja legyőzni a kíváncsiságát. Egy megszeppent kínai lányt talál a dobozban, akit gondosan visszacsomagol és kézbesít. Aztán meggondolja magát, visszaszerzi a dobozt s benne a csábos tartalmat.

Ha valakit megkérnek, hogy asszociáljon a Jason Statham névre, valószínűleg A szállító jut eszébe az emberek 99%-nak. Az alkotás alapja egy mindössze 8 részes rövidfilm sorozat, melynek címe: The Hire. Ennek a sorozatnak a célja a BMW járművek promotàlàsa volt. Jason Statham a legtöbb kaszkadőrmutatványt maga hajtotta végre és talán azt is mondhatjuk, hogy ennek a filmnek köszönheti karrierjét.

14 ikonikus film, melynek főszerepét eredetileg másnak szánták

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·