FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb sportfilm, amit egyszer az életben látnod kell

A 20 legjobb sportfilm, amit egyszer az életben látnod kell

29028

A legjobb sportfilmek

Nagyon szeretjük a sportfilmeket. Sok esetben motiválnak, van, hogy sírva fakasztanak, előfordul, hogy segítenek kilábalni egy nehéz helyzetből. Alábbi összeállításunkban röviden bemutatjuk a kedvenc sportfilmjeinket. Írd meg nekünk hozzászólásban, ha a kedvencedet kifelejtettük.

20. A 42-es (2013, 42)

A baseball történelem első fekete bőrű játékosának, Jackie Robinsonnak az életét mutatja be ez a film. A sportoló 1947-ben mutatkozott be először, a Los Angeles Dodgers színeiben. Sikereiben nem kis szerepe volt Branch Rickey-nek, a csapat menedzserének, aki kiállt a faji egyenjogúság mellett, és mert színes bőrű játékost alkalmazni csapatában ezekben a vitatott időkben is.

Egy igaz történeten alapuló film, amiben Harrison Ford zseniálisan hozza a menedzser szerepét, illetve a 2020-ban tragikusan fiatalon elhunyt Chadwick Boseman filmes pályáját ez az alkotás indította be igazán. A baseball szeretőinek már-már kötelező a megnézése, mindenki másnak nagyon ajánlott!

19. Golfőrültek (Caddyshack, 1980)

Ez a golfklub nem mindennapi golfrajongókat rejt magában. A flúgos golfőrültek életét cseppet sem teszi nyugodalmassá és kiegyensúlyozottá a játék. A klub minden nap zeng a mókásabbnál mókásabb kalandoktól. A kertésztől a tulajdonoson át a játékosokig senki nem képes arra, hogy normálisan viselkedjen, ebből pedig nagy kalamajkák sülnek ki.

Golfőrültek (Caddyshack, 1980)

Bár nem a komolyságáról híres ez a sportfilm, számunkra mégis a valaha készült egyik legjobb. Hogy miért? Többek között a filmtörténelem két legendásan mókás alakja, Chevy Chase és Bill Murray olyan szórakoztatóvá teszi ezt a másfél órádat, hogy többször is a hasadat kell fogni a nevetéstől.

18. Vágta (Seabiscuit, 2003)

Az élet lóverseny. E film három főszereplőjének biztosan az: számukra a lovi kárpótlás mindenért, amit elvesztettek, és jutalom mindazért, amit sosem nyertek meg. Egy karrierje mélypontjára kerülő zsokét, egy szörnyű tragédiákból kilábaló milliomost és egy öregedő cowboyt egymás mellé sodor a véletlen: egy a versenyzéshez túl alacsony ló körül találkoznak, és egy elvarázsolt pillanat megérteti velük, hogy ez a ló megváltoztathatja az életüket. Mert különleges. A különleges ló és a különleges emberek találkozásából aztán olyan fantasztikus események következnek, amelyek nem csak a lóversenyre járók számára válnak emlékezetessé…

Vágta (Seabiscuit, 2003)

Az első Pókember, azaz Tobey Maguire élete egyik, ha nem a legjobb alakítását láthatjuk ebben a hét Oscarra és két Golden Globe díjra is jelölt lóversenyes filmben.

17. Terepfutás (McFarland, USA, 2015)

Jim White lecsúszott sportedző, aki kellemetlen modora miatt egy állásában sem tud megmaradni, ezért családjával folyton költöznie kell. Utolsó lehetőségként egy mexikói határon fekvő kisváros, McFarland nyújthat neki munkát. Az edző és családja először viszolyog az ottani körülmények miatt, azonban hamarosan megtalálják a közös nevezőt a lakosokkal, White pedig rájön, hogy az ültetvényeken dolgozó fiatal munkások az életvitelük miatt kivételes futóadottságokkal rendelkeznek.

A produkciót Kevin Costner színészi teljesítménye és a fiatal futókat alakító, egyelőre még névtelen művészek természetesen könnyed játéka teszi még élvezetesebbé. A film mindvégig a valóság talaján marad, nem rugaszkodik el katartikus magasságokba, mégis többször libabőrösök leszünk a Terepfutás nézése közben. A Tűzszekerek óta nem voltak ennyire megható és drámai futó jelenetek egy produkcióban.

16. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

A csalódott bokszedző, Frankie Dunn utolsó reménye is elvész, amikor nehézsúlyú tanítványa a címmeccs előtt egy jobban fizető menedzserhez szegődik. Frankie lepusztult edzőtermébe csak balekok járnak, barátja csupán a teremben élő veterán bokszoló, akinek utolsó meccsén kiverték a fél szemét, lányával pedig hiába próbál kapcsolatba kerülni évtizedek óta, levelei olvasatlanul érkeznek vissza. A mogorva edzőt ráadásul egy fiatal lány, Maggie is folyton azzal zaklatja, hogy legyen a trénere. Frankie eleinte hallani sem akar róla, hogy a lányt, “egy nőt!” edzzen, de ahogy az lenni szokott, végül is vállalja ezt a szégyent, és persze meg sem állnak a világbajnoki címmérkőzésig.

Millió dolláros bébi 2004 - a hét filmje

Clint Eastwoodnak minden tapasztalata benne van ebben a filmben. Úgy látványos az alkotás, hogy mégis visszafogott és teljesen reális. A Millió dolláros bébi nem hiába ért fel a csúcsra, egy magával ragadó, kiváló színészi játékot és magáénak tudható filmet kaphatunk. Emellett egy nagyon megrázó produkció, ami mélyen megfekszi az ember gyomrát.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·