FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb sportfilm, amit egyszer az életben látnod kell

A 20 legjobb sportfilm, amit egyszer az életben látnod kell

28844

10. Carter edző (Coach Carter, 2005)

Alaposan felkavarja a kedélyeket a Richmondi Középiskola új kosárlabda edzője, Ken Carter, aki hátrányos helyzetű, többnyire az utcán és nem a tanteremben lézengő diákjaitól megköveteli, hogy jó jegyeket szerezzenek, és igényesen öltözzenek fel a meccs előtt, különben nem játszhatnak. A szigorú edzővel nem lehet packázni, még arra is hajlandó a fegyelem és a diákok oktatása érdekében, hogy lefújja az edzéseket, ameddig a tanulmányi eredmények nem javulnak.

Carter edző (Coach Carter, 2005)

Talán nem túlzok, ha minden idők egyik legjobb kosaras filmjének nevezem a Carter edzőt. Mint a legtöbb sportfilm ez is igaz történeten alapszik, de ezt most kifejezetten jól adaptálták a készítők. Ha szeretnél egy drámai, de nagyon tartalmas, sok üzenetet tartalmazó produkciót megnézni akkor a Carter edző a tökéletes választás. Sportrajongóknak pedig egyszerűen ez egy kötelező darab, amit érdemes újra és újra szemügyre venni.

9. Több, mint sport (We Are Marshall, 2006)

Miután egy repülőszerencsétlenség során a Marshall egyetem focicsapatának több tagja is meghal, a túlélő játékosoknak az új edzővel, Jack Lengyellel és a rajongókkal össze kell fognia, hogy a labdajátékot továbbra is életben tarthassák az egyetemen.

Több, mint sport 2006

Az alkotásban tapasztalható összefogás tanulandó, a történet szívmelengető, a színészi alakítások frenetikusak! Minden idők egyik legjobb filmje az amerikai fociról, ami nem mellesleg igaz történeten alapszik, Matthew McConaughey-val a főszerepben.

8. A végső menet (Warrior, 2011)

Egy volt tengerészgyalogos felbukkan a szülői háznál, hogy apja segítségét kérje, ám a helyzet nem csak erről szól. Tom Conlon (Tom Hardy) tehetséges bokszoló volt gyerekkorában, akit apja (Nick Nolte) edzett, ám annak allkoholizmusa szétzilálta a családot. Tom, és a múlttal küzdő bátyja, Brendan (Joel Edgerton) azóta nem beszélnek egymással. Egy pénzdíjjal kecsegtető MMA bajnokság azonban összehozza mindhármukat: a múltját titkoló Tomot, az őt felkészítő és az itallal küzdő Paddyt, és a volt bokszoló Brendant. Az összecsapás sokkal többről szól, mint a pénzdíj.

Napjaink egyik legfelkapottabb színészének, Tom Hardy-nak egyik, ha nem a legjobb filmje. A produkció az elejétől kezdve a végéig leköti a figyelmedet, együtt sírunk és együtt örülünk a szereplőkkel.

7. Rocky (1976)

Rocky Balboa harmadrendű ökölvívó Philadelphiában kis pénzű bokszolóként tengeti életét. Amikor a nehézsúlyú világbajnok, Apollo Creed az USA alapításának 200. évfordulóján népszerűségi okokból egy ismeretlen bokszoló ellen akar kiállni, a választás véletlenül Rockyra esik. Ő – felismerve esélyét – megszállottként edz, és végül a bajnok ellen 15 menetben képes a ringben maradni. Pontozásos vereséget szenved, mégis ő a nap hőse.

Rocky (1976)

Három Oscar-díjat nyert alkotás, köztük a legjobb filmnek járó arany szobrocskával. Stallone-t Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték játékáért, de sajnos győzelemre nem tudta váltani a nominálásokat. Az eredeti filmet öt folytatás is követte: Rocky II. 1979; Rocky III. 1982; Rocky IV. 1985; Rocky V. 1990; végül a legutolsó Rocky Balboa 2006-ban. Az alkotás óriási anyagi sikernek is örvend, hiszen 1,1 millió dollárból készült el, de az Egyesült Államokban 117 millió dollárt, míg a világ többi országában 108 millió dolláros bevételt hozott. Az összbevétel 225 millió dollár volt.

6. Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

1976 – a Forma-1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

Listánk hatodik helyezettje egy nem olyan régen bemutatott autós sportfilm. A Forma 1 két legendájának küzdelmét bemutató produkciót 2014-ben Golden Globe-ra is jelölték a legjobb film kategóriában. Niki Lauda szerint a Hajsza a győzelemért rendkívül valósághűen mutatja be az ő és James Hunt rivalizálását.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·