FILMEZZUNK.HU
Michael Keaton legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

Michael Keaton legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

6573

Michael Keaton legjobb filmjei

Michael Keaton, eredeti nevén Michael John Douglas 1951. szeptember 5-én látta meg a napvilágot. Keaton azért cseréltette le a vezetéknevét, mivel eredeti neve megegyezett szintén színész névrokonával, Michael Douglas-éval. A színész leginkább vígjátékokból (Kísértethistória, Gung Ho, Az álomcsapat) lehet ismerős a nemzetközi közönség számára, noha más szerepkörökben és szinkronszínészként is kipróbálta már magát, valamint két alkalommal a legendás szuperhős, Batman/Bruce Wayne jelmezébe is bújt. Alábbi cikkünkben most bemutatjuk melyik az a 10 film, melyek nekünk a legjobban elnyerték tetszésünket.

10. Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) (Birdman, 2014)

Riggan Thompson (Michael Keaton) korábban egy ikonikus szuperhős, a Madárember szerepét játszotta el egy filmben, ami egy csapásra sztárrá tette. A hírnév aztán a fejébe szállt, de most már megkopni látszik. Hogy régi dicsőségét visszaszerezhesse, illetve a családjával kapcsolatos problémákat is leküzdhesse, most szerepet vállal egy Broadway színdarabban.

Négy Oscar-díjat nyert alkotás, köztük a Legjobb filmnek járó díjjal. Michael Golden Globe szobrocskát kapott alakításáért, de biztosra vették, hogy az Oscar-díjat is megkapja, ám azt végül Eddie Redmayne olyannyira elhappolta előle, hogy az eredményhirdetésnél Michael Keaton már a kezében fogta a köszönőbeszédét. A film valamennyire megosztó lett, míg a kritikusok odáig meg vissza voltak tőle, addig a nagy közönség nem annyira volt befogadó a produkciót látva.

9. Életem (My Life, 1993)

Bob Jones (Michael Keaton), a sikeres reklámszakember boldog családi életet él. Megjárja a mennyet és a poklot, amikor megtudja, hogy gyereke fog születni, de azt is, hogy nem éri meg az örömteli eseményt, mert gyógyíthatatlan betegségben szenved. A férfi videokamera elé ül, és tanácsokkal látja el a megszületendő babát.

Életem (My Life, 1993)

Marisa Tomeit és Mary-Louise Parkert egyaránt kipróbálták Gail szerepére, ám végül Nicole Kidman lett Keaton partnere. A filmet Sondra Rubinnak ajánlották, az író/rendező, Bruce Joel Rubin édesanyjának.

8. Kísértethistória (Beetle Juice, 1988)

Adam (Alec Baldwin) és Barbara Maitland (Geena Davis)  egy kedves és nyugalmas pár, akik halálos autóbalesetüket követően végre szeretnének örök nyugalomra lelni vidéki házukban, ám a beköltözésüket egy újgazdag család érkezése zavarja meg. A halott házaspár mindent elkövet, hogy elriassza az új lakókat, ám próbálkozásaik csak még kellemetlenebb eredménnyel járnak. Ekkor hívják segítségül a démoni Beetlejuice-t (Michael Keaton), hogy ijessze ki az élőket a házból.

Michael Keaton bevallása szerint ez a kedvenc filmje. A filmet eredetileg horrornak szánták, amiben Beetlejuice egy gonosz szellem lett volna, és nem megijeszteni, hanem megölni akarta volna a családot. Keaton mindössze két hetet dolgozott a forgatáson. A színészt a film teljes játékidejéből alig 18 percig láthatjuk.

7. Élőben Bagdadból (Live From Baghdad, 2002)

A történet 1990 augusztusában kezdődik, amikor Robert Wiener (Michael Keaton), a CNN vakmerő riportere Bagdadba utazik pár kollégájával, hogy élőben tudósítson az eseményekről. Az iraki diktatúra azonban már érkezésükkor megdöbbenti a mindenre elszánt médiasztárokat, mert rájönnek – amit pont nekik kellene a legjobban tudniuk -, hogy semmi nem az, aminek látszik, mert a történéseknek gyakran ők nem csupán tudósítói, hanem áldozatai is egyben. Amikor az életük veszélybe kerül, dönteniük kell: meneküljenek a háborús övezetből, vagy folytassák a közvetítést, akár az életük árán is. Robert marad, mert számára az igazság megmutatása fontosabb – vagy a karrier? -, még a családjánál is, de kollégái is ottragadnak. Így a szálloda ablakából láthatják Bagdad iszonyú bombázását, mint egy tűzijátékot, és mikrofonnal a kezükben, kamerával a vállukon csalhatnak könnyeket a nézők és önmaguk szemébe.

Élőben Bagdadból (Live From Baghdad, 2002)

A Mick Jackson által rendezett produkció három Golden Globe és két Emmy-jelölést is kapott. Keaton-t Golden Globe-ra jelölték, mint a legjobb színész tv-filmben. Sajnos a jelöléseket díjra nem sikerült váltani.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·