FILMEZZUNK.HU
Michael Keaton legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

Michael Keaton legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

6568

3. Sok hűhó semmiért (Much Ado About Nothing, 1993)

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes – a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik…

Kenneth Branagh rendezte és olyan mai sztárok szerepeltek a filmben, mint Denzel Washington, Emma Thompson vagy éppen Keanu Reeves. Michael Keaton bár nem főszereplő volt, mégis emlékezeteset alakított ebben az alkotásban is.

2. Batman – A denevérember (Batman, 1989)

Gotham Cityben a rendőrség tehetetlen a bűnözőkkel szemben, a város csak egyvalakiben bízhat. Az éjszaka fekete lovagja nem más, mint Batman (Michael Keaton), a denevérember, de hogy kicsoda ő valójában, nem tudja senki. A semmiből bukkan fel, s dolga végeztével köddé válik.

Michael Keaton talán legismertebb alakítása volt Batman. A filmet Jack Nicholson és az ő játéka tette felejthetetlenné. Michael egy interjúban elmondta, hogy a Batman ruhában klausztrofóbiás volt, ezért tudta hitelesen eljátszani a rezzenéstelen arcú karaktert. 1989-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

1. Spotlight – Egy nyomozás részletei (Spotlight, 2015)

A Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot!

2015 után 2016-ban is az egyik főszereplője volt az év legjobb filmjének. A Spotlight a legjobb filmnek járó Oscar-díjon kívül kiérdemelte még a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar szobrocskáját is. A produkció egy letaglózó igaz történeten alapszik. Idáig több mint 300% profitot tudhat magáénak a film, mivel 20 millió volt, és jelenleg 72 millió dolláros bevételnél jár.

Sztárgyerekek, akik szégyent hoztak a szüleikre

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·