FILMEZZUNK.HU
Michael Keaton legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

Michael Keaton legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

6556

6. Éjszakai műszak (Night Shift, 1982)

A diplomás Charles (Henry Winkler) – meglepő módon – a hullaházban dolgozik, úgy érzi, itt végre teljes nyugalmat talált. Egészen addig, amíg az új munkatársa képtelennek tűnő ötlettel áll elő. A csavaros eszű, lengyel származású Billnek (Michael Keaton) a jobb sorsra érdemes prosti, Belinda (Shelley Long) látogatása adta az ötletet. A lány a meggyilkolt stricijét jött azonosítani. Bill azt mondja, hogy lépjenek a strici helyébe, és szervezzenek telefonon hívható lányszolgáltatást a hullaházban. Charles vonakodik, ám amikor a lány hozzá fordul segítségért, végül beadja a derekát. A morbid ötlet hatalmas sikert arat. Ám feltűnnek a színen a nehézfiúk, akik eltették láb alól Belinda stricijét.

Éjszakai műszak (Night Shift, 1982)

Michael Keaton első komoly filmes debütálása az Éjszakai műszak, amelyet nem mellesleg a kétszeres Oscar-díjas Ron Howard rendezett.

5. Az álomcsapat (The Dream Team, 1989)

Az elmegyógyintézet pszichiátere kiharcolja, hogy négy betegét elvihesse egy baseball meccsre. Útközben azonban balesetet szenved, s betegei magukra maradnak kint a szabadban, ahol több, mint tíz éve nem jártak. Helyzetük reménytelen, mert míg Albert képtelen feldolgozni a látottakat és Bill a legelképesztőbb dolgokat is képes elhitetni a többiekkel, addig Henry az összes szemetet felszedné az utcán, Jack profétikus kinyilatkoztatásaira pedig még nem készült fel a város. A négy beteg összefog és eltűnt dokijuk után erednek.

Az álomcsapat (The Dream Team, 1989)

A produkciót Howard Zieff rendezte és Michael Keaton mellett olyan régi nagyágyúk tűnnek fel a filmben, mint Christopher Lloyd, Peter Boyle, vagy éppen Stephen Furst.

4. Gung Ho (1986)

Az amerikai kisváros lakóinak egyetlen megélhetési forrása az autóipar. A lepusztult helyi vállalatot csak egyetlen módon lehetne megmenteni: ha sikerülne meggyőzni a japánokat, hogy vegyék át a cég irányítását. Az ügyeskedő szakszervezeti bizalmi összehozza az üzletet, de rövid idő alatt kiderül, hogy a felkelő nap országából érkezett vezetők a maguk sajátos módján próbálják irányítani az amerikai munkások életét.

Michael szeret Ron Howard kezei alatt dolgozni, ugyanis ezt a filmet is ő rendezte. A mai idősebb generáció sok esetben erre a filmcímre asszociál, ha meghallja a Michael Keaton nevet.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·