FILMEZZUNK.HU
12 focis film, amit még a foci EB alatt látnod kell

12 focis film, amit még a foci EB alatt látnod kell

12464

12 focis film, amit még a foci EB alatt látnod kell

Ha kedves Olvasóink között akad olyan, aki szeretne egy igazán jó focis filmmel kikapcsolódni a foci EB közben, akkor azoknak ajánljuk főleg figyelmébe az alábbi válogatást. Ne is húzzuk tovább, íme 12 focis film, ami tökéletes kikapcsolódás lehet a focirajongók júniusi ünnepére, azaz a labdarúgó Európa Bajnokságra!

1) Pelé (Pelé: Birth of a Legend, 2016)

A legaktuálisabbal kezdjük listánkat, hiszen ez a focis film még mindig látható a mozikban. Az alkotásból megtudhatjuk, hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája, aki 17 évesen egy győztes góllal világbajnokká tette hazáját. Egy nehéz és küzdelmes gyerekkor után Pelé egyedi játékstílusát és legyőzhetetlen szellemét ötvözve vált valódi nagysággá, aki még saját országát is megváltoztatta.

Pelé (Pelé: Birth of a Legend, 2016)

2) Két félidő a pokolban (1961)

Valahol Ukrajnában, Hitler születésnapja alkalmából felsorakozik egy munkaszolgálatosokból álló futballcsapat, hogy a német katonák válogatottjával összemérje az erejét. A németek Ónodi II-t (Sinkovits Imre), a futballcsillagot bízzák meg a szervezőmunkával. Csapatának sikerül a lehetetlen: mivel az életükért játszanak, legyőzik a németeket, de örömük nem tart sokáig.

Két félidő a pokolban (1961)

A magyar csapatnak sikerül a lehetetlen: mivel az életükért játszanak, legyőzik a németeket, de örömük nem tart sokáig…

3) A csodacsapat (Les seigneurs, 2012)

Patrick Orbera ünnepelt futballsztár volt. A sikeres pályán töltött éveket a kezdetekben még eredményes edzői karrier követte, de napjainkra lecsúszott, alkohol- és drogfüggő kezelhetetlen lumpenné lett. A bírónő a jó útra térés reményében egy Bretagne partjainál található kis szigetre “száműzi”, ahol egy kilátástalan sorsú közösség küzd a tisztességtelen ingatlan befektetőkkel a halfeldolgozó üzemük bezárása ellen. Utolsó reményük a konzervgyár futballcsapata, amely egy véletlen folytán még versenyben van a nemzeti kupáért folyó küzdelemben. Ha további három mérkőzésüket megnyerik, megmenthetik a szigetlakók egyetlen bevételi forrását, a halfeldolgozót. A helyi halászokból álló hobbi csapat esélytelen a további küzdelmekben, csak a csoda segíthet rajtuk. Egy nagyszerű, szórakoztató francia focis film!

4) Huligánok (Green Street Hooligans, 2005)

Matt Buckner (Elijah Wood) miután kénytelen elhagyni az egyetemet, elutazik a tengerentúlra a nővéréhez Londonba. Hamarosan összeismerkedik sógora testvérével (Charlie Hunnam), akiről kiderül, hogy egy futballhuligán banda tagja. Matt bekerül az erőszakos, de izgalmakkal teli világba, ahol megedződik testileg és lelkileg. Hamarosan azonban fontos leckéket kell tanulnia az összetartásról, testvériségről, és hogy mindezért milyen árat kell fizetnie. Bár nem egy olyan tipikus focis film, ami a labdarúgásról szólna, de mindenképpen ajánlott minden labdakedvelőnek a megnézése.

Huligánok (Green Street Hooligans, 2005)

A huligánokat játszó színészek olyan kemény edzésen mentek keresztül, hogy nem egyszer hánytak a napi 4-5 órás gyakorlatok közben. Terence Jay a legtöbb dolog alól felmentést kapott, hogy hangsúlyozzák kívülálló státuszát.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·