FILMEZZUNK.HU
12 focis film, amit még a foci EB alatt látnod kell

12 focis film, amit még a foci EB alatt látnod kell

12522

5) Gépállat SC (Mean Machine, 2001)

Danny Meehan (Vinnie Jones) egykori labdarúgó hároméves börtönbüntetését tölti ittas vezetésért és két rendőr megveréséért. A börtönben megpróbál visszahúzódni és balhé nélkül megúszni az éveket, de a szadista börtönőrök folyamatosan provokálják. A Helytartónak hívott őr összejátszik a gazdag elítéltekkel, ő az élet és halál ura. Megparancsolja Danny-nek, hogy legyen az őrök trénere egy elítéltek elleni meccsen. Danny vállalja a következményeket és nemet mond. A visszavágás lehetőségét csakis az elítéltek oldalán tudja elképzelni. A nagy meccsig azonban számos megaláztatást kell még elviselni…

Gépállat SC (Mean Machine, 2001)

Vinnie Jones, a film főszereplője 1988-ban megnyerte az angol FA-kupát a Wimbledon FC-vel, azután a Leeds United-ban játszott.

6) Góóól! (Goal!, 2005)

Santiagónak (Kuno Becker), a szegény mexikói bevándorlónak minden vágya, hogy híres focista legyen. A tehetséges fiút hamarosan szerződtetik a rendkívül népszerű angol klubhoz, a Newcastle Unitedhoz. Santiagónak az új csapatában be kell bizonyítania, hogy megállja a helyét, csakhogy a riválisok között ez nem is olyan könnyű. Egy igazi, motiváló focis film, mely azóta meg sem állt a harmadik részig, a világbajnokságig.

7) Puskás Hungary (2008)

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon. Olyan világsztár, aki egész életében – politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül – mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

8) Régi idők focija (1973)

Minarik Ede (Garas Dezső) mosodás nagy rajongója a futballnak, mindent megtenne csapatáért, a Csabagyöngye SC-ért. A csapat azonban szegény, így el kell adnia a reménybeli bajnokcsapat legjobb játékosait.

Régi idők focija 1973

A film szállóigévé vált mondata: Kell egy csapat! 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·