FILMEZZUNK.HU
12 focis film, amit még a foci EB alatt látnod kell

12 focis film, amit még a foci EB alatt látnod kell

12520

9) United (2011)

A Manchester United futballcsapatát egy páratlan sikersorozat közben érte az a csapás, amelyből kis híján nem sikerült felállnia. Az 1958-ban a müncheni repülőtér kifutópályáján bekövetkezett szerencsétlenség a csapat nyolc tagjának életét követelte, és többen súlyosan megsérültek. A túlélők és a családtagok visszaemlékezései nyomán készült film nemcsak az elhunyt sportolóknak állít emléket, hanem annak az elszántságnak, amellyel a csapat képes volt túlélni a tragédiát, és visszatérni a bajnokság élvonalába.

10) A foci hőskora (The Game of Their Lives, 2005)

Bár a labdarúgás világszerte óriási népszerűségnek örvendett, a legtöbb amerikai jószerivel azt sem tudta, mi fán terem a foci 1950-ben. Bill Jeffreynek azonban eltökélt szándéka, hogy csapatával kijusson a Brazíliában megrendezésre kerülő világbajnokságra. Alig két hét leforgása alatt Jeffrey összeállít egy csupa amatőrből álló csapatot. Az együttes főleg Keleti-parti játékosokból áll, a legénységet haiti, portugál és skót bevándorlókkal bővíti ki. Az esélytelen amerikai csapat a torna legnagyobb meglepetését okozza azzal, hogy 1:0-ra legyőzi Anglia válogatottját. Naná, hogy ebből is készült focis film, és mi csöppet sem bánjuk!

11) Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

A németek 1943-ban szövetséges hadifoglyokat propagandacélzattal futballmeccsre kényszerítenek egy német csapat ellen. A foglyok a félidőben akarnak megszökni a francia ellenállók segítségével. De 1:4 a mérkőzés állása, ezért úgy döntenek, hogy végigjátsszák a meccset. 4:4-es döntetlen állásnál tudnak elmenekülni, amikor a közönség megrohamozza a játékteret.

Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

A filmben Sylvester Stallone és Michael Caine mellett feltűnik a brazil futball legenda Pelé is.

12) A csodacsatár (1956)

Futbólia államelnöke, hogy elkerülje az ország összeomlását, megbízza Duca tengernagyot, hogy szerezze meg a Svájcban játszó magyar csapat csodacsatárát. Duca el is végzi a feladatot, de tévedésből egészen mást szerződtet. Ha győz a csapat a Ruganda elleni meccsen, az ország megmenekült. Mindenki Jóskában bízik. A csalás kiderül, de csak a bennfentesek tudják az igazságot. Duca puccsra készül. A meccs botrányba fullad, de Jóskának sikerül elmenekülnie. Futbóliában minden marad a régiben.

A csodacsatár (1956)

1956-ban az év végén mutatták volna be a filmet, de az országban nem igazán volt alkalmas a helyzet politikai áthallásokkal tűzdelt sztorik moziba küldésére. A stáb néhány tagja egyszerűen külföldre távozott, köztük volt maga a csodacsatár, Puskás Ferenc is.

Melyik focis film maradt ki listánkból? Netalántán a kedvenced? Írja meg nekünk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben!

14 érdekesség, amiket nem tudtál ezekről a filmekről

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigol//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·