FILMEZZUNK.HU
12 dolog Danny DeVito-ról, amit nem gondoltál volna

12 dolog Danny DeVito-ról, amit nem gondoltál volna

9243

9. A rendező

Danny DeVito igen korán elkezdett foglalkozni a rendezéssel, először A férfi, akinek virág van a szájában című saját szórakoztató műsorát állította össze. Később rendezett egy epizódot a Taxiból (1978), majd a Dobjuk ki anyut a vonatból! és A rózsák háborúja következett, utóbbiért a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve-díjra terjesztette fel a művészt. Legtöbb rendezésében színészként is szerepet vállalt (Hoffa, Matilda, a kiskorú boszorkány, Dögölj meg, Smaci!), de akadt kivétel is (Jószomszédi iszony).

10. Batman visszatér (1992)

Danny DeVito a forgatási szünetekben egy sátorral volt elszeparálva a többi szereplőtől, hogy karakterét élethűbben hozza. Nem mellesleg Jack Nicholson hívta fel barátja, DeVito figyelmét arra, hogy mennyire nyereséges elvállalni egy szerepet a Batmanben. Végül a színész a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

Batman visszatér (1992)

11. A galaxis őrzői (2014)

James Gunn a produkció rendezője elárulta, hogy Rocket (a mosómedve, akinek végül Bradley Cooper kölcsönözte a hangját) szerepére eredetileg Danny DeVito-t szemelte ki, akivel ráadásul már a próbafelvételekig is eljutottak. Csakhogy a direktor elmondása szerint nem az elképzelései szerint történtek a dolgok. Bár elégedett volt DeVito munkájával, azonban úgy érezte, hogy a színész hangja nem áll összhangban a karakter életkorával. Ez volt a végső indok, hogy végül nem került sor a szerződés aláírására.

12. Danny, mint producer

DeVito mintegy 32 filmben vállalt produceri feladatot – producer és executive producer minőségben egyaránt. A színész mellesleg 1992-ben megalapította a Jersey Films-et, amely Hollywood egyik legbátrabb, kísérletező kedvű, független produkciós cége lett. Első munkájuk a Hoffa volt, DeVito ebben vállalt először producerkedést, majd olyan filmekkel folytatta, mint a Ponyvaregény, vagy a Szóljatok a köpcösnek!.

Szóljatok a köpcösnek!

Akkor és most: Így néznek ki ma a Família Kft. egykori sztárjai

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása itt és itt)

//milos//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·