FILMEZZUNK.HU
12 dolog Danny DeVito-ról, amit nem gondoltál volna

12 dolog Danny DeVito-ról, amit nem gondoltál volna

9242

5. Egyszemélyes színház

Feleségével egyszemélyes színházat szerveztek New Yorkban, ahol DeVito A férfi, akinek virág van a szájában című egyszemélyes show-műsorával sikert is aratott. Mozis karrierje azonban még ingatag cölöpökön állt: ugyan olyan színésznagyságokkal szerepelt együtt, mint Sophia Loren (Mortadella), Woody Allen (Banánköztársaság) vagy Kirk Douglas (Scalawag), azonban még nem kapott kellő figyelmet.

6. Áttörés

A sikerhez kellett, hogy épp Kirk Douglas fia, Michael Douglas (aki mellesleg DeVito szobatársa volt az Amerikai Drámai Művészetek Akadémiáján) producerként szerepet ajánljon neki Miloš Forman filmjében, amelynek címe: Száll a kakukk fészkére, melyben DeVito Jack Nicholson partnereként egy csendes őrültet játszott. Az 1975-ben készült filmnek – melynek Michael Douglas volt a producere – óriási sikere volt: a film öt Oscar-díjat nyert a következő évben.

12 meghökkentő tény Danny DeVitoról

7. Sztárrá válás

DeVito végül a Taxi című sitcom (szituációs komédia) szereplőjeként vált országosan ismert sztárrá. A közkedvelt sorozatban Danny egy ellenszenves diszpécser szerepét oldotta meg kitűnően. A szóbeszéd szerint úgy lett az övé a szerep, hogy amikor a forgatókönyvvel a kezében besétált a meghallgatásra, rögtön megkérdezte: Ki írta ezt a szart? És ekkor az alkotók már tudták, hogy De Vito képes életre kelteni az általuk kívánt kekec fazont, s azóta Dannyt minden idők legsikeresebb tévés karakterszínészeként emlegetik.

8. Ikrek (1988)

A stúdiónak sürgősen szüksége volt Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, és Ivan Reitman beleegyezésére, hogy elkezdhessék a projektet, ezért a szerződésük első változatát ebéd közben egy szalvétára írták az ügynökeik. Danny DeVito később bekereteztette. A két főszereplő a rengeteg bolondozás közben egyszer össze is veszett a film forgatása alatt, de 30 perc múlva mar semmi gond nem volt, mivel Danny DeVito viccesen Arnold Schwarzeneggert kezdte parodizálni, ami mindenkire nevetőgörcsöt hozott.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·