FILMEZZUNK.HU
Liam Neeson legjobb filmjei

Liam Neeson legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

14891

6. Ismeretlen férfi (Unknown, 2011)

Egy orvos egy konferenciára tartva balesetet szenved, és kómába esik. Ébredése után meglepődve tapasztalja, hogy valaki ellopta a személyazonosságát. Még a saját felesége sem ismeri fel. Egy fiatal nő segítségével próbálja bebizonyítani, hogy ki ő valójában.

Érdekesség, hogy a Martin Harris útlevelében látható születési dátum június 7. Ezen a napon született a karaktert játszó Liam Neeson is. A filmet Didier Van Cauwelaert “Out of My Head” című regénye ihlette.

5. Nyomorultak (Les Miserables, 1998)

Jean Valjean (Liam Neeson) húszévi kényszermunka után kiszabadul. Büntetését élelemlopásért kapta. Éjjelre befogadja egy püspök, akitől ellopja ezüst gyertyatartóit. Valjeant elfogják, de a püspök nem emeltet vádat ellene, hanem odaadja neki az ezüsttárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel az egyik legbefolyásosabb üzletember és polgármester lesz. Múltja mégis kísérti: egyik volt őre lesz a helyi rendőrkapitány.

 A nyomorultak (Les Misérables)

A nyomorultak (eredeti cím: Les Misérables) Bille August 1998-ban bemutatott történelmi romantikus drámája. A forgatókönyvet Victor Hugo azonos című című regénye alapján Rafael Yglesias írta. A szülinapos színész mellett feltűnik még a filmvásznon Geoffrey Rush, Claire Danes és Uma Thurman is.

4. Atomcsapda (K-19: The Widowmaker)

A film nem a háborúról szól, hanem arról, hogy micsoda bátorság kell ahhoz, hogy ne legyen háború. A megtörtént eset ihlette film Vostrikov kapitány (Harrison Ford) hősiességét követi nyomon, akit a hidegháború csúcsán a nukleáris rakétát hordozó tengeralattjáró, a K-19 parancsnokává neveznek ki, az eredeti parancsnok Mihail Polenin kapitány (Liam Neeson) helyére. Vostrikov azt a feladatot kapja, hogy villámgyorsan indítsa el első útjára a rosszul előkészített, nem megfelelően felszerelt tengeralattjárót – s nem számít, hogy milyen áron.

Liam Neeson mellett Harrison Ford nyújtott felejthetetlent ebben a víz alatt játszó thrillerben. Az alkotást az Oscar-díjas Kathryn Bigelow rendezte.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·