FILMEZZUNK.HU
15 elnökös film, amit még a magyar választások előtt látnod kell

15 elnökös film, amit még a magyar választások előtt látnod kell

54236

7. Lincoln (2012)

1865-ben végéhez közeledik az amerikai polgárháború. Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis), az újraválasztott elnök elhatározza, hogy bármi áron, de rákényszeríti a kongresszust az alkotmány kiegészítésére: a rabszolgaság eltölésére.  A politikai nyomás ellenére a kíváló stratéga eléri célját, bár ellenfelei mindent megtesznek, hogy ne járjon sikerrel.

Lincoln (2012)

6. Szerelem a Fehér Házban (The American President, 1995)

Újra harcba indul az elnökségért a liberális színekben Andrew Shepherd (Michael Douglas), az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Republikánus ellenfelei természetesen igyekeznek megtalálni a gyenge “pontjait”. Shepherd a kampányidőszakban ismerkedik meg Sydney Ellen Wade (Annette Bening) környezetvédelmi aktivistával. Apránként kibontakozó szerelmük az özvegy elnök malmára hajtja a vizet. De váratlanul előkerül egy elfeledettnek hitt videofelvétel, amelyen Sydney fiatalkorában amerikai zászlót éget.

Szerelem a Fehér Házban (The American President, 1995)

5. Amistad (1997)

Ez az igaz történetet feldolgozó elnökös film egy csoport afrikai rabszolga hihetetlen útjának krónikája. Az afrikaiak elfoglalják elrablóik hajóját, és megpróbálnak visszatérni szeretett szülőföldjükre. Amikor a hajót, a La Amistadot elkapják, a foglyokat az Egyesül Államokba viszik, ahol a börtönben várják sorsukat, és a vád ellenük: emberölés. Lenyűgöző csata bontakozik ki, mely felkelti az egész nemzet figyelmét, és alapjaiban rengeti meg az amerikai igazságszolgáltatást. De a vádlott férfiak és nők számára a harc az emberiség legalapvetőbb jogáért folyik – a szabadságért.

Amistad (1997)

4. A komornyik (The Butler, 2013)

Cecil Gaines (Forest Whitaker) jól ismert ember a Fehér házban, ugyanis eddigi élete során nyolc elnöknél szolgált főkomornyikként. Szolgálati ideje alatt megélt számtalan polgárjogi küzdelmet és megannyi hangsúlyos eseményt, melyek nem csak rá és családjára, hanem az egész amerikai társadalomra kihatással voltak.

A komornyik (The Butler, 2013)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·