FILMEZZUNK.HU
15 elnökös film, amit még a magyar választások előtt látnod kell

15 elnökös film, amit még a magyar választások előtt látnod kell

54234

11. A fiatal Lincoln (Young Mr. Lincoln, 1939)

A fiatal Abraham Lincoln (Henry Fonda) menyasszonya, Ann Rudledge (Pauline Moore) halála után Springfieldben telepedik le, és ügyvédi gyakorlatot folytat. Itt elvállalja a gyilkossággal vádolt Clay testvérek, Matt (Richard Cromwell) és Adam (Eddie Quinlan) védelmét. Mindketten ártatlannak vallják magukat, mivel azonban a városban idegenek, környezetük nem hisz nekik. Lincoln megmenti őket a fenyegető lincsbíráskodástól, és a drámai főtárgyalás során leleplezi: a fővád tanúi a valódi gyilkosok.

A fiatal Lincoln (Young Mr. Lincoln, 1939)

10. A király látogatása (Hyde Park on Hudson, 2012)

1939-ban járunk, azon a hétvégén, amikor az amerikai elnök és felesége vendégül látja Hyde Parkban a brit uralkodópárt, akik először járnak Amerikában. VI. György azért érkezett a tengerentúlra, hogy támogatást kérjen a világháború miatt az amerikaiaktól.

9. Dave (1993)

Dave (Kevin Kline) a munkaközvetítő irodán dolgozik. Kíséretesen hasonlít az amerikai elnökre. Egy napon két ügynök azzal keresi föl, hogy helyettesítenie kell az elnököt, mivel az elnöknek a közszereplésnél fontosabb dolga akadt. Dave szívesen beugrik helyette. Csakhogy az elnök szívrohamot kap a szeretőjénél, és emiatt Dave megbízatása hosszabbnak ígérkezik. Be kell költöznie a Fehér Házba, és színleg át kell vennie az ország irányítását.

Dave (1993)

8. Dzsentlemanus (The Distinguished Gentleman, 1992)

Thomas Jefferson Johnson (Eddie Murphy) egy szélhámos, annak viszont átlagon felüli. Már majdnem lebukik, amikor segítségére siet a véletlen: egy hosszan tartó diktálás közben titkárnője combjai között tragikus hirtelenséggel elhalálozik Florida állam képviselője. A választási kampány épp kapóra jön Johnsonnak: elindul és bekerül az Amerikai Egyesült Államok legfőbb törvényhozó szervébe. Ám a győzelmi mámor nem tart soká: Johnson ugyanis rádöbben, hogy a törvénykező honatyák ugyanazt a játékot űzik, mint ő, csak sokkal nagyobb tételben.

Dzsentlemanus (The Distinguished Gentleman, 1992)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·