FILMEZZUNK.HU
15 fantasztikus film arról, hogy mennyire fontosak a családi értékek

15 csodálatos film arról, hogy mennyire fontosak a családi értékek

28352

9. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer reklámszakembernek mindennél fontosabb a karrierje. Amikor azonban a felesége elhagyja, gondoskodnia kell kisfiáról, Billyről. A kezdeti zűrzavar után szerencsésen beletanul a szerepébe és olyan bensőséges viszonyt alakít ki a gyermekkel, hogy még a karrierjét is képes feláldozni érte. Másfél év után aztán visszatér az anya, és pert indít a gyermekért. Jóllehet a bíróság az anyának ítéli a fiút, végül is önként lemond róla.

Kramer kontra Kramer (Kramer Vs. Kramer, 1979)

10. A vasmacska kölykei (Overboard, 1987)

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Deant, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen gardrobszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következõ napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja.

A vasmacska kölykei (Overboard, 1987)

11. Tűzbiztos házasság (Fireproof, 2008)

Caleb (Kirk Cameron) és Catherine (Erin Bethea) két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták. Miközben arra készülnek, hogy elindítják a válási procedúrát, az apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére. A “The Love Dare”-program valójában negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb rááll erre, ám megkeseredett felesége elutasítja ezt a lehetőséget. A férfi kétségek közt vergődik: hogyan várható el tőle, hogy olyan valakit szeressen, aki esélyt sem ad erre.

Tűzbiztos házasság /Fireproof, 2008/

12. Ősz New Yorkban (Autumn in New York, 2000)

Will (Richard Gere) élvezi az agglegényéletet. Imád főzni, imádja az éttermet, melynek tulajdonosa, és legfőképpen, imádja a nőket. Egy ideig. De mindig új szeretőt keres. Javíthatatlan cinikus, és alkalmatlan a hűségre. Aztán egy este az egyik asztalnál megpillant egy ismerős arcot: egy fiatal lányban régi szerelmét véli felismerni. Nem véletlenül. Charlotte (Winona Ryder) anyja sok évvel ezelőtt az ő szerelme volt. E találkozással Will számára újrakezdődik a fiatalság. Még egyszer, utoljára igazán szerelmes lesz, de a sors úgy akarja, hogy szembenézzen vele: számára lejárt a szerelem ideje…

Ősz New Yorkban (Autumn in New York, 2000)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·