FILMEZZUNK.HU
15 fantasztikus film arról, hogy mennyire fontosak a családi értékek

15 csodálatos film arról, hogy mennyire fontosak a családi értékek

28354

5. Nagy hal (Big Fish, 2003)

Edward Bloom, az alabamai ügynök mágikus kalandokkal színezte ki egyhangú életét, melynek most végére ért. Történeteiben gyermekkora óta valóság és kitaláció kavarog: boszorkánnyal, óriással, sziámi ikernővel parolázott. Fiát, Willt a fantáziavilágban való kétkedés egészen Európáig űzte. Ám a végórán Bloom köré sereglik az egész család: Sandra, a szerető feleség, a várandós francia meny és a szkeptikus fiú. Tekintetével a túlvilági partokat fürkészve az öreg Bloom újra feleleveníti élete legendáit, sorra veszi kalandjait és hőseit, hogy végtére kiderüljön: nincs valóság. Ő találta ki.

Nagy hal (Big Fish, 2003)

6. Utódok (The Descendants, 2011)

Hawaii a turisták számára maga a földi paradicsom, azonban az ott élőknek ugyanolyan az élete, mint bárki másnak. Matt King felesége egy szerencsétlen baleset következtében életét veszti, a férfi pedig egyedül marad két lányával, miközben elhunyt társáról megdöbbentő dolgok derülnek ki. Matt vállára óriási tehet szakad: döntenie kell a megöröklött ősi erdőség eladásáról.

Utódok (The Descendants, 2011)

7. Fogadom (The Vow, 2012)

Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum) alighogy összeházasodtak, már is egy szörnyű tragédia áll boldogságuk útjába. A havas úton autóbalesetet szenvednek, amelynek következtében Paige kómába kerül. Szerencsére sikerül felkelnie a kómából, de a nő nem emlékszik az elmúlt néhány évre, így arra sem, hogy elvált, és hogy újra férjhez ment. Leónak kitartónak kell lennie, ha szeretné visszaszerezni a nőt. Paige mindeközben arra sem emlékszik, hogy miért vált el Jeremytől (Scott Speedman).

Channing Tatum - Fogadom /Vow, 2012/

8. Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

Scarlet O’hara Tarában, szülei birtokán nő fel. Ashley Wilkest szereti, de ő Melanie Hamiltont veszi feleségül. Scarlett ekkor gondolkodás nélkül férjhez megy szerelme testvéréhez, Charleshoz. Kitör az amerikai polgárháború, a férfiak hadba vonulnak, a hódító és vakmerő Rhett Butler elhagyja a déli államokat. Az asszonyok Atlantába mennek, ahol Melanie világra hozza gyermekét. Amikor a szövetséges csapatok ostromolják a várost, Rhett a két nőt és Melanie gyermekét vakmerő kocsizással menti ki az ostromlott városból. Charles meghalt. Scarlett és Melanie visszatérnek a szétrombolt Tarába. Scarlett – hogy a magas adót fizetni tudja -, nem riad vissza attól, hogy nővérétől a vagyonos Frank Kennedyt megszerezze. Másodszor is megözvegyül, amikor férje egy a fosztogatók elleni megtorló akció során életét veszti. Most mégis feleségül megy Rhett Butlerhoz, aki évek óta küzd szerelméért. Amikor riválisa, Melanie meghal, és Ashley végre szabad, döbben rá Scarlett, hogy Rhettet szereti, ám már túl késő…

Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·