FILMEZZUNK.HU
15 fantasztikus film arról, hogy mennyire fontosak a családi értékek

15 csodálatos film arról, hogy mennyire fontosak a családi értékek

28349

13. Az eskü (A Vow to Cherish, 1999)

John Brightonnak és feleségének, Ellennek az asszony könyörtelen betegségével kell megküzdenie. Fordulóponthoz érnek, és ekkor dől el, hogy házasságuk darabokra hullik-e szét, vagy úgy fogják szeretni egymást, mint még soha. John ekkor érti meg, mi is az igazi jelentése az oly sok évvel azelőtt fogadott esküjének.

Az eskü (A Vow to Cherish, 1999)

14. Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

Egy átlagcsaládban 1,87 gyerek található. A Baker család azonban nem nevezhető átlagosnak. Már csak azért sem, mert 12 gyerekből, két kutyából, néhány állatból, pár futó vendégből és az örökös botrányból áll. A rendetlenség azonban csak most kezdődik igazán: a családfő (tehát az anya) állást vállal, és úgy néz ki, az a legegyszerűbb, ha apuka marad otthon, hogy vigyázzon a kis lurkókra. De ő hamarosan rájön, hogy egyszerre legfeljebb egy dologra tud vigyázni: és az saját maga. Mert tizenkét pajkos gyerek végtelen számú veszélyt rejteget, számtalan csapdát tartogat. Az apa minden csapdába beleesik, minden tréfának felül, minden versenyben alulmarad, és közben többnyire el is találja valami. De sosem tanul semmiből, legfeljebb csak ragad rá valami. A tucatjával olcsóbb egy mókás család vicces botrányainak krónikája.

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

15. Bazi nagy francia lagzik (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?, 2014)

Claude Verneuil és Marie lányaikat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t katolikus szellemben nevelték. A négy lány közül három már férjhez ment, azonban mindegyikük más vallású és etnikumú párt, szefárd zsidó, muszlim és kínai párt talált. A szülők megpróbálják leplezni előítéleteiket, ez azonban igen nagy nehézséget okoz számukra, így a családi összejövetelek számtalan kellemetlenséget tartogatnak. Marie és Claude abban bízik, hogy legfiatalabb lányuk, Laure katolikus férjet talál majd magának. A házaspár még a család egy régi barátjának fiát is megpróbálja összeboronálni a lánnyal, azonban Laure-nak már van egy választottja, a katolikus színész, Charles. A szülők szívéről nagy kő esik le, azonban amikor találkoznak a fiúval, azzal kénytelenek szembesülni, hogy Charles egy színes bőrű bevándorló, akinek szülei Afrikában élnek.

Bazi nagy francia lagzik (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?, 2014)

Patrick Swayze felesége a mai napig nem tudta túl tenni magát férje tragikus elvesztésén

Ha a kedves Olvasó még kiegészítené a családi értékek bemutatásáról szóló filmes listát egy-egy alkotással, kérjük írja meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy tudjuk pótolni a hiányosságunkat.

(Történetek forrása: filmkatalogus.hu, mafab.hu)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·