FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint

24008

A legjobb horrorfilmek az IMDB szerint

Napjainkban egyre divatosabbá válnak a horrorfilmek. Ezzel a legnagyobb mozisztárok is tisztában vannak, ugyanis egyre többen vállalnak el ilyen jellegű filmekben szereplést. A horrorfilm műfaja Amerikában született. Az évek során kevés más olyan műfaj alakult ki, ami ekkora rajongótáborral bírna, mint a horror. Lehet utálni vagy szeretni, de a műfaj még mindig termeli az ijesztőbbnél ijesztőbb produkciókat. Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 horrorfilmet, amit a világ egyik legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart. (Azokat vettük górcső alá, amik horror besorolás alá esnek az IMDB szerint!)

20. Halloween – A rémület éjszakája (1978)

A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint

A horror igazi mestereként számon tartott John Carpenter egyik klasszikusának főszereplője egy szellemileg visszamaradott férfi, Mike Myers, aki 1963-ban bestiális kegyetlenséggel gyilkolja meg nővérét. A fiút egy pszichiátriai klinikára szállítják és bezárják, hogy se magában, se másban ne tudjon többet kért tenni, ám tizenöt évvel később sikerül megszöknie és visszatérnie a kisvárosba, ahol felnőtt. Itt egy fiatal diáklányt szemel ki áldozatául, akit az azóta is a sikoly királynőjének tartott Jamie Lee Curtis alakít. Ám a szökött férfi nyomában egy pszichiáter, Dr. Loomis lohol, aki szeretné megakadályozni, hogy az elmebeteg menekült újabb gyilkosságokat kövessen el.

19. Evil dead – Gonosz halott 2. (1987)

A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint

Ash és barátnője, Linda egy elhagyatott erdei kunyhóba érnek, ahol Ash felfedez egy a sumér-korból fennmaradt titokzatos könyvet: a halál könyvét, valamint egy felvételt, amelyen egy professzor felolvassa a könyv ősi írásait. Hamarosan életre kel az erdő szelleme, megszállja Linda testét, aki rátámad Ashre. Ash már tapasztalt szellem-ügyben, úgyhogy egy jól irányzott mozdulattal egy ásó segítségével lefejezi, majd elássa barátnőjét.A halottak szellemei azonban nem hagyják szabadulni az erdőből. Hamarosan Linda rothadó teste is felbukkan, az önálló életre kelt levágott fej pedig beleharap Ash kezébe, mire a kéz függetleníti magát tulajdonosa akaratától és Ashre támad…

18. Ang-ma-reul bo-at-da (2010)

A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint

A menyasszonyod halott. Megölte egy kegyetlen, fiatal lányokra vadászó sorozatgyilkos. Fájdalmad elviselhetetlen, csak egyvalami képes valamelyest elnyomni: a tettes iránt érzett rettenetes gyűlöleted. De mihez kezdesz a gyilkossal, ha megtalálod? Az nem elég, ha megölöd. Tönkretett életek egész soráért nem kompenzál egy gyors, fejbe küldött golyó. Meg kell „ölnöd” újra és újra. Szenvedéssel, kínnal és félelemmel kell megtöltened életének minden pillanatát, kerüljön akár újabb életekbe, újabb fájdalmakba, vagy a lelkedbe, nem számít. Nem ismersz már sem Istent, sem embert, sem törvényt.

17. Nosferatu (1922)

A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint

A Nosferatu – Drakula című filmben Hutter a Kárpátok bércei közt rejtőző Orlok gróf magányos kastélyába utazik, hogy segítsen a különös férfinak elintézni bizonyos jogi ügyeket. Orlok nevének puszta említésére ijedten hallgatnak el a falubeliek, és Hutter balsejtelmei csak nőnek, mikor rájön, hogy a kastélyból érte küldött kocsinak nincs hajtója.

16. Szörnyszülöttek (1932)

A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint

A Szakállas Hölgy, a Sziámi-ikrek, a törpék és a többiek szörnyű bosszút esküsznek, amikor kiderül, hogy a szépséges artistanő mennyire lenézi őket és milyen ördögi tervet eszelt ki egyik társuk ellen.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·