FILMEZZUNK.HU
15 mesefilm, amit kicsiknek és nagyoknak is látni kell

15 lenyűgöző mesefilm, amit kicsiknek és nagyoknak is látni kell

577

3. Aranyhaj és a nagy gubanc /Tangled, 2010/

Aranyhaj, a királyi pár elrabolt leánya egy toronyban él az anyjának vélt boszorkánnyal. Még soha nem tette ki a lábát a toronyból, és ha a boszorkányon múlik, örökre rab marad. Épp születésnapján toppan be váratlanul Flynn, a körözött bandita, aki az elveszett királylány fejdíszével szökésben van. Kényszerűségből egyezséget kötnek, és belevágnak életük leghajmeresztőbb kalandjába.

Aranyhaj és a nagy gubanc

2. Szilaj, a vadvölgy paripája /Spirit: Stallion of the Cimarron, 2002/

Eme mesefilm története szerint Szilaj, a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője, védelmezője. Egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét. A távolban szokatlan fényeket pillant meg és ez végképp felkelti kíváncsiságát. Egy tábor tüzét fedezi fel, körülötte pedig furcsa lények – emberek -, akiket szintén sosem látott. Az első találkozás azonban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt, magukkal viszik, majd eladják a lovasság katonáinak. Az Ezredes megparancsolja, hogy törjék be a lovat, de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel. Az Ezredes ekkor taktikát vált, kikötözi Szilajt – de enni-inni nem ad neki. Ekkor felbukkan egy “kétlábú”, egy fiatal dakota indián, Kis Patak, aki maga is az ezredes foglya.

Szilaj - A vad völgy paripája (Spirit: Stallion of the Cimarron, 2002)

1. Agymanók /Inside Out, 2015/

A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik – ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, mindennapi munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Ahogy Riley az érzelmeivel küzdve próbálja megszokni San Franciscót, a Központban kitör a káosz. Bár Derű, Riley első számú és legfontosabb érzelme megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel, akik másként vélekednek arról, hogyan kell viselkedni egy új városban, egy új otthonban és egy új iskolában.

Agymanók /Inside Out, 2015/

A botrányairól híres Shia LaBeouf nagyon mélyen volt, amikor Istenhez fordult és teljesen megváltozott az élete

Melyik a kedvenc mesefilmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! Az általunk legjobban kedvelt 15 mesefilm sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

//Noncsi//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·