FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb westernfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb westernfilm az IMDB szerint

13221

15. A vad banda (1969)

Pike és katonának öltözött társai rablóbandaként garázdálkodnak a vadnyugaton, s az erõszakos konkurens bandákkal vívott küzdelem egyre kegyetlenebbé válik. Thornton, aki valaha közéjük tartozott, most azt a feladatot kapja, hogy bármi áron ölje meg volt társait. A hajtóvadászat Mexikóba ér, ahol a bandának egy helybéli tábornok megbízásából értékes fegyverszállítmány kísérõin kell rajtaütnie.

Vad Banda / Mel Gibson ismét brutális filmet forgat

14. A törvényenkívüli Josey Wales (1976)

Josey Wales (Clint Eastwood) egyszerű farmerként élt családjával, távol a világ folyásától, saját tanyáján. Ám amikor a polgárháború szele végigsöpört Amerikán, Josey-t sem kímélte: családját meggyilkolták, farmját felégették az épphogy átvonuló, válogatás nélkül pusztító csapatok. A békés farmer beállt a környék hírhedt banditái közé, hogy megkeresse azokat, akik tönkretették az életét…

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

13. Rio Bravo (1959)

Rio Bravo, egy kis Texashoz közeli vadnyugati városka majdnem teljhatalmú ura a gazdag, befolyásos és gátlástalan Nathan Burdette. Amikor Nathan öccse, Joe gyilkosságot követ el, kiderül, hogy van legalább egy ember a városban, aki nem hiszi, hogy a Burdette család a törvény felett állhat: ez az ember nem más, mint Rio Bravo elszánt seriffje, John T. Chance, aki gondolkodás nélkül rács mögé dugja Joe-t. Chance seriff ugyanakkor eléggé tapasztalt ahhoz, hogy tudja: Nathan Burdette nem hagyja annyiban a dolgot és megpróbálja erőszakkal kiszabadítani öccsét, mielőtt halálra ítélhetnék. Számítva a városka és a börtön várható ostromára, Chance kicsi, de annál ütőképesebb csapatot toboroz magának, akik felkészülve várják Burdette embereit.

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

12. Egy maréknyi dollárért (1964)

Az amerikai határ közelében fekvő mexikói városkába, San Miguelbe egy fegyveres marcona érkezik. Az idegen, a titokzatos Joe (Clint Eastwood) hamar barátságot köt a helyi ivó tulajdonosával, Silcanitóval (José Calvo). Joe hamar rájön, hogy a kisvárost két gengszter tartja sakkban, John Baxter (Wolfgang Lukschy), és a kegyetlen Ramón Rojo (Gian Maria Volonté). Joe egy fegyveres összetűzésben megöl négy embert Ramón bandájából, aminek következtében Ramón bátyja, Esteban Rojo (Sieghardt Rupp) beveszi Joe-t a bandájába. Joe azonban sokkal ravaszabb, mint azt bárki sejtené: azon mesterkedik, hogyan tudná a két bandát kijátszani egymás ellen.

Egy maréknyi dollárért (Per un Pugno di Dollari, 1964)

11. Butch Cassidy és a Sundance kölyök (1969)

Butch Cassidy (Paul Newman) és bandája még lovon jár, de már új szelek fújnak, ugyanis megjelenik a bicikli, de a vonat is egyre elterjedtebb utazási eszköz. A városban megszüntették a bankot, mert túl sokszor rámolták ki az utóbbi időkben. Butch és cimborája, a Sundance kölyök (Robert Redford) arról ábrándozik, hogy Bolíviába mennek aranyat ásni, vagy talán felcsapnak zsoldosnak a spanyol háborúban. Egyszerűbb megélhetésnek tűnik viszont, ha kirabolnak egy vonatot. Hamarosan megelégelik portyázásaikat, és a vasút vezetői fejvadászokat küldenek a banda nyomába.

Butch Cassidy és a Sundance kölyök (Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·