FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb westernfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb westernfilm az IMDB szerint

13222

10. Farkasokkal táncoló (1990)

Amerika, 1860. John J. Dunbart, az északiak hadnagyát, aki belefáradt a háborúskodásba, saját kérésére a szélső nyugati határra helyezik, egy elhagyott őrhelyre. A sivár pusztaságban nincs más élőlény körülötte, mint a lova és egy portyázó farkas. Elhatározza, hogy felveszi a kapcsolatot a közelben élő sziú indiánokkal…

Farkasokkal Táncoló (Dances With Wolves, 1990) – Kevin Costner

9. A generális (1926)

Johnny Gray mozdonyvezető, aki imádja a munkáját és nagyon szereti a mozdonyát, a Generálist. Amikor végez a munkájával, hazasiet bájos mennyasszonyához, Mary Lee-hez. Kettejük legszebb időtöltése a jövő tervezgetése. A békés jövő azonban várat magára, mert kitör a háború Észak és Dél között.

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

8. Aki lelőtte Liberty Valance-t (1962)

Stoddard szenátor régi barátja, Tom temetésére visszatér a városba, amelynek egykor a hőse volt. A legenda szerint ő szállt szembe Liberty Valnce-val, a retteget banditával, és nyílt küzdelemben legyőzte őt. A valóságban azonban ez nem egészen így történt, amint azt Stoddard feljegyzéseiből tudjuk, aki a szinte biztos haláltól menekült meg, amikor barátja, Tom, a becsületes küzdelem íratlan szabályait semmibe véve, hátulról lőtte le Valance-ot. A rend és a jog azóta helyreállt a városban, és ma már senki nem ad hitelt Stoddard állításainak – a város “tisztességes” megmentésének legendája továbbra is fennmarad.

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

7. A Sierra Madre kincse (1948)

Mexikóban, az 1920-as években találkozik két kalandor, Dobbs és Curtin az aranyásóval Howarddal. Felkerekednek, hogy az értékes fém keresésére induljanak, s valóban egy aranytallérre akadnak. A meggazdagodás hirtelen elérhetővé válása felerősíti kölcsönös bizalmatlanságukat, melyet csak Cody, a zsaroló elleni közös ellenszenvük old fel. Amikor Cody banditák megölik, a három férfiúból kitör a vad gyűlölet. Miután Howard már lemondott az aranyról, s ott hagyta társait, véres leszámolásra kerül sor Dobbs és egykori barátja Curtin között, melynek során Curtin súlyos sebesülten marad a helyszínen. Dobbs sem tud azonban az aranyleletből hasznot húzni, mivel ő egy indián rajtaütés során veszti életét.

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

6. Lángnyelvek (1975)

Két szélhámos jóbarát, Veeru és Jaidev megbízást kap Thakur Baldev Singh visszavonult rendőrtől, hogy kapják el élve a könyörtelen rablót, Gabbar Singhet, aki lemészárolta családját és rettegésben tartja a faluját.

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·