FILMEZZUNK.HU

A valaha volt 20 legjobb sci-fi film az IMDB szerint

59707

15. A Jedi visszatér (1983)

Luke Skywalker, Han Solo és Leia hercegnő újra fellépnek Darth Vader, a sötét hadak parancsnokának ellenfeleiként. Ez utóbbi olyan Halálcsillagot hozott létre, amely elpusztíthatatlan. A feladat: hatástalanítani. A végső összecsapásban kiderül, hogy Darth Vader voltaképpen Luke Skywalker apja.

A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

14. Alien 2. – A bolygó neve: Halál (1986)

Ripley hadnagy 57 év után kel fel a hibernálásból. Hazatérve tudja meg, hogy az eltelt idő alatt egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol korábban megtámadták őket. Amikor elvesztik a kapcsolatot a telepesekkel, Ripley-é és csapatáé a feladat, hogy leszámoljanak az idegenekkel.

A bolygó neve: Halál (1986, Aliens)

13. Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Joel döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine kitöröltette az emlékezetéből eseménydús kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr Howard Mierzwiakkal. Agya rejtett zugainak mélyéről olyan erők működnek, amelyek megpróbálják megakadályozni az eljárás sikerét. Ahogy Dr Mierzwiak és munkatársai szinte űzik-hajtják Joel-t saját emlékeinek útvesztőjén át, világossá válik, hogy Joel egész egyszerűen nem tudja Clementine-t kiverni a fejéből.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

12. A nyolcadik utas: a Halál (1979)

Az éppen hazatérő Nostromo űrhajó legénysége egy váratlan küldetést kap: ki kell vizsgálniuk egy ismeretlen eredetű vészjelzést. Eljutnak egy lakatlan bolygóra, ahol egy elhagyatott űrhajót találnak, benne sok tojás alakú kapszulával. Az egyik tojás kinyílik, és a benne lévő idegen lény az egyikük arcára tapad. Az űrhajós túléli ugyan a támadást, de mozdulatlan hever, és a lényt nem tudják leszedni róla. Miután az idegen magától leesik, a férfi visszanyeri eszméletét, és csatlakozik társaihoz. De étkezés közben egy szörny kel ki a testéből, ami sorra megöli a legénység tagjait. Ripley azonban felveszi a harcot.

A nyolcadik utas: a Halál /Alien, 1979/

11. WALL·E (2008)

Többszáz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt-takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom- és hulladékkezelő – E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot. EVA az égből érkezik egy űrhajóval, s látszólag keres valamit. Mikor megtalálja, úgy távozik, ahogy érkezett. WALL-E-t azonban az érzelmei arra hajtják, hogy vele tartson, felkapaszkodik a távozó űrhajóra, majd átszeli így a galaxist, hogy ezzel megkezdődjön élete nagy utazása, illetve kalandja, melynek során egyrészt küldetést talál magának, másrészt egy jóbarátot.

Wall-E (WALL-E, 2008)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·