FILMEZZUNK.HU

A valaha volt 20 legjobb sci-fi film az IMDB szerint

59710

5. Bosszúállók: Végjáték (2019)

Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.

A Marvel komolyan számol az alternatív idősíkokkal

4. Csillagok háborúja (1977)

Egy sötét és brutális hatalom akarja “halálcsillaga”, egy bevehetetlen űrállomás és katonái segítségével a világegyetemet leigázni. Leia Organa hercegnő küzd az elnyomók ellen, de fogságukba esik. Robotja segítségével azonban sikerül az utolsó pillanatban az űrbe juttatnia segélykiáltását, amely Luke Skywalker farmerfiúhoz jut el. Luke elindul az utolsó jedi-lovaggal, a bölcs, öreg Ben Kenobival, és az űrkalóz Han Solóval, hogy kiszabadítsa a hercegnőt.

Harrison Ford

3. Csillagok között (2014)

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni a helyzetbe. Egy csapat felfedező (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Wes Bentley) elindul minden idők legkockázatosabb útjára, hogy elérve a galaxis határát ráleljenek a válaszra: lehet jövője az emberiségnek a csillagok között?

Csillagok között 2014

2. A Birodalom visszavág (1980)

A világegyetem sötét alakjai éket vernek a három hős, Han Solo, Leia hercegnő és Luke közé. Amíg az utóbbit egy Jedi-lovag beaavatja tudományukba, addig románc szövődik a másik kettő között. Végül azonban egymásra találnak a Felhővárosban, ahol drámai viadalokra és üldözésekre kerül sor.

A Birodalom visszavág (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back, 1980)

1. Mátrix (1999)

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheus-szal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek teljesen felborítják addigi életét. Ám az igazságnak nem csak ára, hanem veszélyei is vannak, főleg akkor, ha az új tudás birtokában már nem elégszünk meg azzal, amink van. Morpheus egy új valóságot tár Neo elé, és együtt próbálnak meg véget vetni a Mátrix rémálomszerű világának. Azonban ez nem tetszik mindenkinek.

Mátrix (1999)

John Travolta szívfacsaró üzenettel emlékezett meg elhunyt felesége születésnapján: Kelly Preston 60 éves lenne

(Történetek forrása: mafab.hu és filmkatalogus.hu)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·