FILMEZZUNK.HU
A 21 legjobb sorozat a közelmúltból, amit vétek lenne kihagyni

A 21 legjobb sorozat a közelmúltból, amit vétek lenne kihagyni

35533

7. Fekete tükör (Black Mirror)

A Fekete tükör egy antológia, vagyis a részek nem függenek szorosan össze. Az alkotók az élet és a technológia sötét oldalát igyekeznek bemutatni.

Fekete tükör (Black Mirror)

8. Narcos (2015)

Pablo Escobar (Wagner Moura) luxuscikkek Bolíviába csempészésével épített ki hálózatot. Minden rendőrt a zsebében tart, így nem nehéz számára átvinni dolgokat a határon. Amikor a Patkány becenévre hallgató chilei vegyész megkeresi, mert szállítót és terjesztőt keres az árujának, a kokainnak, Pablo nagy lehetőséget lát az üzletben. Az anyagot Miami-ba hordja, mivel ott az elit réteg sokkal többet fizet az effajta élvezetért. A drogcsempészet azonban még egy olyan nagyhatalmúvá vált férfi számára is tartogat nehézségeket, mint Pablo Escobar. Miután Miamiban is egyre inkább felfigyelnek a csempészhálózatra, két DEA ügynök, Steve Murphy és Javier Pena Kolumbiába költözik, hogy inkognitóban felvegyék a harcot a drogkartell ellen, s levadásszák Pablo Escobart.

Narcos (2015)

9. Sherlock (2010)

A történet azzal veszi kezdetét, hogy Dr. John Watson (Martin Freeman) hazatérvén Londonba az afganisztáni háborúból, kicsit nehezen tud újra beilleszkedni. Nemsokára megismerkedik egy rejtélyes, és különc figurával, Sherlock Holmes-szal (Benedict Cumberbatch), aki amolyan tanácsadóként segíti a rendőrség munkáját. A londoni közvéleményt pedig éppen egy rejtélyes öngyilkosságsorozat tartja izgalomban, mely kapcsán Holmes megvan győződve, hogy valójában egy sorozatgyilkossal van dolguk. A rendőrség persze eleinte nem hisz neki, Watson-t viszont érdekelni kezdi az eset, így segít Holmes-nak a nyomozásban.

Benedict Cumberbatch sherlock

10. Spartacus: Vér és homok / Spartacus: Az aréna istenei (2010-2011)

A sorozat a Római Birodalom legismertebb rabszolgafelkelője, Spartacus, valamint a gladiátortársadalom életét mutatja be, meglehetősen egyedi módon. Epizódról epizódra elevenedik meg az ókori Róma, ahogy rabszolgasorsba taszítja a kisebb népcsoportokat, személyes dicsőségért, rangért; bemutatja, hogy mi várhat egy rabszolgára, ha hasznot hoz, vagy amikor nem. Boncolgatja, hogy a rabszolga teste a gazdáé; de vajon megtarthatja a hitét, az álmait, vagy azt is elveszíti?

Spartacus: Vér és homok

11. The Hollow Crown (2012)

Egy minisorozat olyan Shakespeare klasszikusok nyomán, mint a II. Richárd, a IV. Henry és az V. Henry. Főszerepben Tom Hiddleston és Jeremy Irons.

The Hollow Crown (2012)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·