FILMEZZUNK.HU
A legjobb észbontó filmek

15 észbontó film, amit mindenképpen látnod kell

40756

13. Halott ember (Dead Man, 1995)

William Blake – aki kezdetben csupán nevében mutat hasonlóságot a neves angol költővel – a zsíros állás reményében keresztülvonatozza a vadnyugatot, ám Acélvárosban munka helyett golyót kap a szívébe. Igazi utazása csak ezután kezdődik: mint a törvényen és az életen kívüli árny bolyong különös indián “lélekvezetőjével”, Nobodyval. Eközben mindenre elszánt fejvadászok erednek nyomukba, ők ketten pedig a létezés és alkotás értelmét kutatják.

Halott ember (Dead Man, 1995)

14. Az őslakó (The Man from Earth, 2007)

John úgy dönt, otthagyja főiskolai állását és elköltözik a városból. Az utolsó dobozokat rakja teherautójára mikor megjelennek kollégái, hogy egy búcsúpartin köszönjenek el barátjuktól. Miközben a költözésről faggatják, John tölt mindenkinek egy pohár whisky-t, vesz egy nagy levegőt, majd egy igen meglepő történettel áll elő.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

15. Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack (Edward Norton) terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel (Brad Pitt), aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Harcosok klubja (1999)

Paul Walker lánya egy megindító videót osztott meg az apjáról, amelyet még soha senki nem látott azelőtt

Természetesen jó pár észbontó film helyet kaphatna még listánkon. Ha a te kedvenced kimaradt volna, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy Te hozzád mely észbontó alkotás áll a legközelebb. Az összeállítás szubjektív és véletlenszerű!

(Észbontó filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//spencer//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·