FILMEZZUNK.HU
A legjobb észbontó filmek

15 észbontó film, amit mindenképpen látnod kell

40752

5. Transz (Trance, 2013)

Simon (James McAvoy) komoly sérülést szenved, miközben épp egy felbecsülhetetlen értékű festményt próbál ellopni. A fejsérülése miatt nem emlékszik a múltjából néhány dologra, többek között arra sem, hogy hová rejtette a műkincset. Társának, Francknek (Vincent Cassel) támad egy használható ötlete. Felbérel egy hipnózissal foglalkozó pszichológust (Rosario Dawson), hátha ez segíthet Simonnak az emlékezésben. A férfi számára hamarosan elmosódik a valóság és a képzelet közti határ, a festménynek azonban elő kell kerülnie.

Transz (Trance, 2013)

6. Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

Eredet (Inception, 2010)

7. Melankólia (Melancholia, 2011)

Justine (Kirsten Dunst) és Michael (Alexander Skarsgård) családjukkal és barátaikkal együtt egy hatalmas összejövetelen ünneplik meg házasságukat. Eközben egy Melankólia nevű kisbolygó tart a Föld felé, és teljes pusztulással fenyegeti azt. A vitatott alkotásairól ismert rendező, Lars von Trier pszichológiai katasztrófadrámája az emberi természet legsötétebb bugyraiba kalauzol el minket, miközben az emberi sorsot illető legmélyebb kérdéseket feszegeti.

Melankólia (Melancholia, 2011)

8. A békés harcos útja (Peaceful Warrior, 2006)

Dan, a rendkívül tehetséges fiatal tornász igazi hedonista módjára hajszolja az élvezeteket: élete csak versenyekből és bulikból áll, ám egy súlyos sérülés – amely egész karrierjét veszélybe sodorja – és egy véletlen találkozás Szokratésszel, a titokzatos idegennel ráébreszti, milyen keveset is tud az életről. A tragikus balesetet követő hónapokban Szokratész és egy gyönyörű lány, Joy segítségével Dan teljesen újjászületik, maga mögött hagyja zűrös múltját, és új emberré: békés harcossá válik.

A békés harcos útja (Peaceful Warrior, 2006)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·