FILMEZZUNK.HU
A legjobb észbontó filmek

15 észbontó film, amit mindenképpen látnod kell

40751

9. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Joel döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine kitöröltette az emlékezetéből eseménydús kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr Howard Mierzwiakkal. Agya rejtett zugainak mélyéről olyan erők működnek, amelyek megpróbálják megakadályozni az eljárás sikerét. Ahogy Dr Mierzwiak és munkatársai szinte űzik-hajtják Joel-t saját emlékeinek útvesztőjén át, világossá válik, hogy Joel egész egyszerűen nem tudja Clementine-t kiverni a fejéből.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

10. Solaris (2002)

Dr. Chris Kelvint (George Clooney) azzal a feladattal bízzák meg, hogy találja meg az okát a Prometheus nevű űrállomáson tartózkodó, tudományos kutatást folytató, háromtagú tudóscsoport rejtélyes viselkedésének. A kutatók ugyanis mindenfajta kommunikációt megszakítottak a Földdel, csupán egyetlen hivatalos közlemény érkezik a csoport vezetőjétől, Gibariantól (Ulrich Tukur), aki kifejezetten Kelvin segítségét kéri. Az űrállomásra érkező Kelvin megdöbbenve látja, hogy Gibarian időközben öngyilkosságot követett el, a bázison maradt két tudós pedig paranoiához hasonló elmezavar jeleit mutatja.

Solaris (2002)

11. Vanília égbolt (Vanilla Sky, 2001)

A nőcsábász David beleszeret legjobb barátja szeretőjébe. Nem sokkal később autóbaleset áldozata lesz, és szó szerint elveszti az arcát. A rémálom azonban akkor veszi igazán kezdetét, mikor egy sebész hiú reményekkel kezdi kecsegtetni a szörnyen szétroncsolódott arcú Davidet. Ekkor mintha fellazulnának a tér és az idő határai, az álom összekeveredik a valósággal.

Vanília égbolt (Vanilla Sky, 2001)

12. Ébredések (Awakenings, 1990)

Egy kitartóan kísérletező orvosnak sikerül visszavezetni a normális életbe egy titokzatos agyhártyagyulladás-járvány tucatnyi élőhalott áldozatát.

Ébredések (Awakenings, 1991)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·