FILMEZZUNK.HU
Érdekességek az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című filmről

15 meglepő érdekesség Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmről

19252

6. Egy félresikerült kaszkadőr-akció eredménye a felboruló teherkocsi, ami egy darabig két keréken gurul, ugyanis az volt az eredeti terv, hogy a kocsi a levegőben megfordul, ám a robbanás nem volt elég erős, újraforgatni pedig nem maradt idő.

7. A film készítéséhez 2000 kígyót hozattak Dél-Amerikából, melyek nagy része ártalmatlan csíkos sikló volt, és további 4500 érkezett Dániából.

Indiana Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

8. Frank Marshall producer is feltűnik a filmen, ő játszotta a repülő pilótáját, a hatalmas nácit pedig egy birkózó, Pat Roach alakította. Pat Roach egyébként a nepáli résznél serpaként is szerepelt, így fordulhatott elő, hogy a filmben kétszer is meghalt.

9. A Paramount-os szerződés kikötötte, ha csak egy nappal is túllépik a forgatási időt, súlyos büntetést kell fizetniük. Végül a rendezőnek sikerült a határidő előtt egy héttel befejeznie a filmet, és a költségvetést sem lépték túl.

10. Annál a résznél, ahol Indiana Jones lelövi a karddal hadonászó óriási támadóját teljesen más volt a koncepció, a rendező máshogy álmodta meg a jelenetet. Ugyanis a forgatókönyv eredetileg azt kívánta volna, hogy Indy a védjegyének számító ostorral üsse ki a kardot támadója kezéből, ám Harrison Ford éppen ételmérgezéstől szenvedett, ezért az ostorral tett pár sikertelen próbálkozás után inkább előrántotta a fegyverét, és lelőtte a rosszfiút. A rendezőnek, Steven Spielbergnek megtetszett a rögtönzés, így ez került a film végső változatába.

Érdekességek az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című filmről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·